06-02-10

Geen wedstrijd voor mij

Hallo,

Normaal gezien ging ik vandaag deelnemen aan de wedstrijd in Neukirchen. Op het einde van de week  voelde ik me niet zo goed door een verkoudheid. Daarom heb ik beslist Neukirchen links te laten liggen. Ik vind het jammer…maar er komen nog genoeg wedstrijden!

Ik kijk alvast uit naar de volgende wedstrijd in Hannuit!

Groetjes

DSC_4273b

Camilla

19:24 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-01-10

Winst in Maldegem

Hallo,

Vandaag nam ik deel aan een regionale veldloop in Maldegem. Door de sneeuw en de vorst lag de omloop er nogal glad bij. In het bos waren er ook goed beloopbare en sneeuwvrije stroken waar ik het tempo kon opdrijven.

Omstreeks 14u15 weerklonk het startschot. Reeds kort na de start liep ik enkele metertjes voor een groepje uit . Op het eerste heuveltje had ik reeds een ruime voorsprong en deze  groeide stelselmatig uit. Zo behaalde ik mijn 7e opeenvolgende zege van dit veldloopseizoen. Ik ben heel tevreden dat ik in deze weersomstandigheden deze wedstrijd tot een goed einde bracht.

Katrijn behaalde tussen haar examens door een klinkende overwinning bij de senioren. Ook haar zus Anneleen mag tevreden terugblikken op haar wedstrijd. Andere trainingsmakkers Bert, Johan en Steven zetten hun beste beentje voor in de lange cross. Bij de cadetten meisjes kon Ellen beslag leggen op een knappe 5e plaats!

Op een volgend verslagje zal je nog eventjes moeten wachten. De komende weken zal ik volop trainen voor de buitenlandse wedstrijd in  het Duitse Neukirchen op 6 februari.

Hieronder enkele sfeerfoto's van Gaby De Vos. Bedankt!

DSC_0079-800

DSC_0088-800

DSC_0104-800

DSC_0112-800

DSC_0136-800

Groetjes.

Camilla

 

18:22 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-01-10

Ook mooie overwinning in de sneeuw

Heej,

Eerst en vooral wil ik iedereen een gelukkig 2010 wensen met vele mooie momenten!

Vandaag vond de Crosscup in Hulshout plaats. De nacht van zaterdag op zondag had het gesneeuwd en daardoor lag de omloop er nogal wit en gladjes bij. Toch schrok het vriesweer mij niet af.

Ik nam een goede start. Ook Imana was goed weg en ze plaatste zich helemaal vooraan. Na een halve ronde nam ik de koppositie over. Jenna en Imana konden mooi volgen maar een even later moest Imana een klein gaatje laten vallen. Ik trok door en ook Jenna moest een paar metertjes prijs geven. Toch gaf Jenna zich niet gewonnen en bleef ze op een paar meter hangen. Op het rechte stuk duwde ik nog eens goed door en bouwde mijn voorsprong  voldoende uit. Zo kon ik ook het nieuwe jaar beginnen met een  overwinning, de zesde van het seizoen!

Op het podium nam ik de rode leiderstrui van de crosscup terug in handen. Ik sta nu 3 punten voor op Imana die 2e is in de stand. Voor de scholieren volgen er nu nog 2 Crosscupwedstrijden : Hannuit en Dour.

Volgende week volgt waarschijnlijk een regionale wedstrijd in Maldegem.

Tot de volgende keer!

Bedankt Jörgen voor de mooie foto's! DSC_3215

DSC_3218

 

DSC_3221

 

DSC_3223

DSC_3226

DSC_3229

DSC_3236

Camilla

19:49 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-12-09

Kerstloop in Rieme


Hallo,

Hier ben ik dan nog eens met een verslagje. Het is al een hele tijd geleden…

Na mijn mooie overwinning op de CC in Roeselare kwamen de examens eraan. Gedurende enkele weken stond het lopen op een laag pitje. Ik heb reeds mijn rapport ontvangen en alles was zeer goed. Ik ben echt tevreden dat mijn resultaten op school ook schitterend zijn.

Na de examens vertrok  ik naar Herentals om deel te nemen aan een stage ingericht door de Topsportschool. Het was een zeer leuke ervaring waar ik samen met mijn leeftijdsgenootjes veel bijleerde en natuurlijk ook veel plezier maakte.

Omdat ik net uit de examenperiode kwam en de stage nog maar pas achter de rug had, besloot ik om de CC van Brussel links te laten liggen.

Vandaag nam ik dan deel aan de “Kerstprijs” in Rieme-Ertvelde. De omloop lag er glibberig bij . Ik moest 3800 meter afleggen verspreid over 4 kleine ronden. Ik nam een goede start en legde er een mooi tempo op. Al gauw had ik enkele meters voorsprong. Stilaan bouwde ik mijn voorsprong uit. Ik kon de overwinning mee naar huis nemen met  ongeveer 1 minuut  voorsprong. Het was een goede test voor mijn volgende CC wedstrijd in Hulshout.

Verder wens ik iedereen een fijn 2010 toe met vele mooie en gezellige momenten om eindeloos van te genieten!

Warme kerstgroeten,

Camilla

Hieronder zie je enkele mooie kiekjes genomen door Gaby De Vos. Ondanks de slechte weersomstandigheden zijn ze toch prachtig...Heel erg bedankt Gaby!

DSC_0043-800

 

DSC_0052-800

 

DSC_0061-800

 

 

DSC_0064-800

 

DSC_0066-800

 

 

DSC_0075-800

 

 DSC_0076-800

 DSC_0084-800

 

 

18:19 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

29-11-09

Winst in de modder...

Heej,

Vandaag stond de CC in Roeselare op het programma. De omloop lag er zeer zwaar bij door de vele regen die de afgelopen week uit de lucht viel. Maar ook dit parcours kon me niet deren.

Na een goede start kon ik meteen postvatten bij de kop van de groep. In de eerste ronde lag het tempo niet zo hoog vanwege het lastige parcours. Wanneer ik het tempo in de 2e ronde opdreef in een modderstrook moest mijn eerste achtervolgster Imana lossen. Zo kon ik alleen op de overwinning afstormen met voorsprong van 12”. Op het podium stond ik dus samen met Imana en Jenna.

Vier overwinningen op rij is een prima resultaat! Ik ben dan ook heel tevreden dat ik ook deze moddercross tot een goed eind heb gebracht!

Nu volgen de examens en daardoor zal het een tijdje stil zijn op mijn blog.

Graag wil ik ook even vermelden dat trainingsmaatje Katrijn 4e werd bij de junioren en hiermee een ticket behaalde voor het EK in Dublin. Marc werd 7e in de wedstrijd bij de masters. Ook Bert deed zijn uiterste best in de korte cross.

De foto hieronder is genomen door Mariska Parewijck! Heel erg bedankt!

Groetjes,

CC Roeselare 2009 017

Camilla

18:53 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-11-09

Ook winst in Nederland

 Hallo,
Vandaag stond de internationale wedstrijd in Tilburg op mijn programma. Na de massale opkomst van de Nederlanders in Mol, waren nu ook de Belgen talrijk op post bij onze noorderburen.
Al vroeg in de ochtend vertrokken we richting Tilburg. Om 11u35 weerklonk het startschot en met ongeveer 50 atletes waren we weg. Samen met Imana en een Nederlands meisje nam ik de koppositie in handen. We hadden ruim 3700 meter af te leggen verspreid over 2 ronden.
Wanneer ik het tempo bij de 2e ronde de hoogte injoeg, moest Imana enkele meters prijs geven. Na nog een versnelling kon ook het Nederlandse meisje Marlies niet meer aanpikken. Ook tijdens de strijd om de 2e en 3e plaats bleef mijn koppositie veilig.

Ik ben zeer tevreden om ook in het buitenland een overwinning te kunnen binnenhalen. Het podium was exact hetzelfde als in Mol. Imana werd knap 3e ,Marlies Huigen kon de zilveren medaille in handen nemen en ik kon op het hoogste schavotje plaatsnemen. Een leuk toemaatje: met deze wedstrijd wonnen we het landenklassement.

Ook 2 andere atleten van AC Deinze verdedigden de Belgische kleuren.
Jonas Van Loocke werd 13de bij de scholieren jongens en Katrijn Vande Riviere behaalde een mooie vierde plaats bij de junioren meisjes.

Nu volgt er nog 1 wedstrijd: de CrossCup in Roeselare.  Ik zal daar alvast mijn beste beentje voorzetten en daarna verdiep ik me in mijn schoolboeken om de examens voor te bereiden.

Graag wil ik de fotograaf van dienst, Gaby De Vos, van AC Deinze bedanken voor de mooie foto’s. Hij zakte speciaal af naar het verre Tilburg!

Tot in Roeselare!
Camilla

 

DSC_0020b

 

DSC_0023b

 

DSC_0031b

 

 

DSC_0044b

 

DSC_0055b

 

DSC_0056b

 

 DSC_0062b

 

DSC_0180b

 

 

 

 

19:37 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-11-09

Overwinning in Deinze

Heej!
Vandaag stond de cross van Deinze op het programma. Deze veldloop werd georganiseerd door mijn eigen club en ging door in het recreatiedomein de Brielmeersen. ’s Morgens viel er nog heel wat regen uit de lucht maar tegen de middag veranderden de regenwolken in een schitterende zon. Kortom,het was een zeer mooi herfstweertje om te lopen!

Omstreeks half drie vertrokken alle scholieren meisjes voor een afstand van ongeveer 3.530 m. Na een rappe start nam ik de koppositie in handen. Ik legde er van de eerste ronde al een goed tempo op. Al gauw moesten de achtervolgende atleten lossen en liep ik onbedreigd naar de overwinning met 47 seconden voorsprong op Julie. Voor  thuispubliek op het hoogste schavotje mogen staan is toch altijd iets speciaals! Ik genoot er dan ook ten volle van!

Graag wil ik mijn familie en supporters bedanken voor de vele aanmoedigingen tijdens de wedstrijd! Ik hoorde meerdere malen mijn naam roepen en dat gaf me extra steun! Bedankt hiervoor!

Mijn volgende cross is een buitenlandse wedstrijd  in het Nederlandse Tilburg! Ik kijk er alvast naar uit en wil ook over de grens mijn goede vorm tonen!

Hieronder zie je een foto van Bart Ingelaere.

camilla1b

Ook bedankt aan Gaby De Vos!

DSC_0264b

DSC_0268b

En tot slot de kiekjes van Jörgen Lammens!

DSC_1737


DSC_1747

DSC_1758

Vele groetjes,

Camilla

18:15 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-11-09

Overwinning in Mol

Hallo,

Vandaag vond de 2e manche van de crosscup plaats in het zonovergoten Mol. Na de Relays van enkele weken terug was er nu een eerste individuele wedstrijd. Omdat dit een interland was tussen België en Nederland, zakten verschillende buitenlandse atleten af naar het zanderige Mol. Ook Ierse atleten waren goed vertegenwoordigd.
Vlak naast het Zilvermeer had ik als eerstejaars scholier 3 ronden af te leggen. Dat was goed voor een afstand van 2600m.
Met 35 scholieren stonden we aan de startlijn en omstreeks 13u15 weerklonk het startschot. Ik nam een goede start en volgde attent. Het tempo lag niet zo hoog in de eerste ronde. Halverwege de tweede ronde nam ik de koppositie in handen. Stilaan dreef ik het tempo op en slechts enkele atleten konden volgen. Bij het ingaan van de 3e ronde volgde nog een Nederlands meisje, Marlies, in mijn spoor. Ik plaatste een kleine versnelling maar ze kon terugkomen en met nog 300 meter voor de boeg kon ik uiteindelijk een beslissende kloof slaan. Zo mocht ik op het hoogste trapje staan en kreeg ik ook de leiderstrui van de crosscup. Ook Marlies(de Nederlandse atlete) en Imana mochten het podium op als tweede en derde.
Het was leuk eens in de Belgische kleuren te mogen lopen en zo ook mijn eerste overwinning binnen te halen.

Ook clubgenoten Katrijn (mooie vierde plaats, tweede Belgische) en Marc (zeer tevreden met zijn zevende plaats) zetten een sterke prestatie neer !

Nu is het uitkijken naar de volgende wedstrijd op 15 november die georganiseerd wordt in de Brielmeersen door mijn eigen club AC Deinze.

Allen op post daar!

Hieronder vind je enkele kiekjes van Jörgen Lammens.

DSC_1482

DSC_1484

DSC_1486


DSC_1487

DSC_1490

DSC_1494

DSC_1499

DSC_1500


DSC_1505

Lieve groetjes en tot de volgende!

 

Camilla

 

20:38 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

25-10-09

CC Relays in Gent

Hallo,

Het is al een tijdje geleden dat ik hier een berichtje achterliet. Nu het veldloopseizoen gestart is, zal er vaker een verslagje verschijnen.
Na mijn zeer mooi zomerseizoen nam ik enkele weekjes verdiende rust. Stilaan begon ik terug op te bouwen naar het winterseizoen.
Ter voorbereiding van het crossseizoen trok ik vorig weekend op stage naar Herentals. Naast het trainen heb ik ook zeer veel plezier gemaakt met mijn trainingsmakkers! Het was echt een zeer geslaagd weekend!

Vandaag nam ik deel aan mijn eerste wedstrijd van het seizoen. De CC Relays werd georganiseerd aan het strand in het recreatiedomein de Blaarmeersen in Gent. Het was de eerste keer dat ik aan deze wedstrijd deelnam. Samen met Kimberly en Katrijn vormde ik een ploegje bij de junioren.  Kimberly nam de kortste afstand, 1000 meter, voor haar rekening. Zodra het startschot gegeven was, nam ze de koppositie in handen. Ze liep een zeer sterke wedstrijd en zo kon ze als eerste de stok doorgeven aan mij. Ik moest de middelste afstand , 1500 meter, afhaspelen. Als 2e loopster kon ik de voorsprong mooi uitbouwen en met een veilige voorsprong de stok doorgeven aan mijn laatste clubgenote Katrijn. Ook zij hield knap stand op haar 3000 meter en ze kon de overwinning binnenhalen voor onze club!
De eerste zege en de 10 punten waren alvast binnen!
Kimberly en Katrijn, bedankt voor het puike werk!

Graag wil ik mijn sponsors Zwembaden Aqua ’66 en Topsport Lebbeke bedanken voor mijn nieuwe uitrusting!
Tot op de volgende cross!

Met dank aan Jörgen Lammens voor de mooie foto's!

DSC_1156DSC_1196

En ook een bedankje voor Gaby De Vos (AC
 Deinze).

DSC_0179

 

Vele groetjes

Camilla

21:09 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-09-09

Belgische titel 1500 als afsluiter!

Hallo,

Hierbij nog een verslagje van mijn laatste pistewedstrijd van deze zomer.
In Nijvel gingen dit weekend de Belgische kampioenschappen voor cadetten en scholieren door.
Als laatste wedstrijd van mijn zomerseizoen wou ik nog een 1500 m lopen.
Met de goeie conditie van de voorbije weken durfde ik stiekem hopen op een verbetering van mijn vorige besttijd van 4.31.86.
Met een half uurtje vertraging werd de wedstrijd op gang geschoten. We waren met 20 aan de start.
Sara legde van in het begin een strak tempo op. Zo was er direct een afscheiding van een drietal atleten nl. Sara, in tweede stelling ikzelf, en de Waalse Segolene. Na 800 kwamen we door in 2.24. Een mooie tijd zat er aan te komen.
Toen het tempo wat zakte, nam ik over. Aan de 1000 hoorde ik een tijd van 3’ roepen.
In de laatste ronde kon ik dit hoge tempo aanhouden en met de aankomst in zicht versnelde ik nog. Met een ruime voorsprong kwam ik als eerste over de eindstreep in een tijd van 4.27.76.
Dit is de derde beste tijd ooit door een cadet gelopen.
Met een Belgische titel en een nieuwe besttijd kan ik mijn zeer geslaagd seizoen nu afsluiten.

Ook mijn trainer Eric is opgetogen met mijn PR, mijn titel en mijn vooruitgang van de voorbije maanden.
Deze prestaties zijn ook te danken aan mijn trainingsmakkers die mij steeds steunen en waarmee ik samen veel plezier kan maken.
Ook mijn ouders, zus en familie ben ik dankbaar voor de vele steun en aanmoedigingen die zij mij geven.

Nu ga ik genieten van een paar weekjes rust en dan bouw ik stilaan weer op naar het winterseizoen als scholier.

Met dank aan Gaby De Vos voor de mooie foto's! 

Groetjes,

Camilla

DSC_0009

Nog even de spieren losmaken.

DSC_0010

Neen neen, ik doe niet mee aan het hoogspringen ;-).

DSC_0012

En even concentreren.

DSC_0016

Klaar en ...

DSC_0019

... GO! 

DSC_0024


Attent volgen.

  DSC_0031

Reeds enkele meters voorsprong.

 

DSC_0037

Nog een laatste eindspurt...

 

DSC_0041

... en aangekomen!

 

DSC_0050

 Heel tevreden met mijn Belgische titel en mijn nieuw PR!

 DSC_0121

 Een applaus voor de zilveren en de bronzen medaille!

 DSC_0129

 Samen met Sara en Astrid op het podium.

 

DSC_0003

Mijn trainer Eric kijkt tevreden toe.

 

 

13:19 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

31-08-09

FC in Merksem

 Hallo,

Zaterdag vond de Flanders Cup plaats in Merksem. Ik schreef me in voor mijn laatste 800m van dit seizoen. Ik mocht van start gaan in de A-reeks.
Omstreeks 17u30 werd het startschot gegeven. Na een goede start nestelde ik mijn in de 3e positie. De haas van dienst gaf een zeer strak tempo aan. Na 400 meter kwam ik door in 61”. Dit tempo kon ik nog 100 meter volhouden. Daarna kende ik een minder moment in mijn wedstrijd. Ik moest een Ierse atlete en Zenobie een aantal meters prijsgeven. Daardoor viel ik alleen en het was 100 meter beuken tegen de wind.
De laatste 100m gaf ik nog eens alles en zo kon ik Zenobie remonteren.
Ik eindigde achter de Ierse atlete op een 2e plaats in 2.08.16. Met deze tijd ben ik zeer tevreden.

Nu is het uitkijken naar mijn laatste wedstrijd van het seizoen. Aanstaande zaterdag vindt het Belgisch Kampioenschap voor Cadetten en Scholieren plaats in Nijvel. Daar zal ik aan de start van een 1500 verschijnen.

Groetjes en tot de volgende!

Camilla

 

 

14:54 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-08-09

Vlaams Kampioen 800!

Heej!

Gisteren vond het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren plaats in Assebroek, een deelgemeente van Brugge. Ik nam er deel aan een 800. De temperaturen behaalden hoge waarden maar er stond  nogal veel wind.

Na een goede start nam ik meteen de koppositie in handen. Ik legde een goed tempo op en dadelijk had ik een aantal meter voorsprong. Ik bouwde mijn voorspong stilaan verder uit en zo kon ik de overwinning behalen. Ik eindigde in 2.13.33. Maar liefst 7 sec rapper dan nummer 2 en 3. Zo kon ik mijn Vlaamse titel op de 800 van vorig jaar verlengen. Ik ben zeer tevreden!

Hieronder zie je enkele kiekjes genomen door Mariska Parewyck. Bedankt hiervoor!

Vlaams kampioenschap cadetten en scholieren 008

Vlaams kampioenschap cadetten en scholieren 010Groetjes

Camilla

 

13:32 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

02-08-09

Zilveren medaille op BK AC

Heej!

Afgelopen weekend vond het Belgisch Kampioenschap voor alle categorieën plaats in Oordegem. Ik was ingeschreven voor de 800 meter.
Hieronder vind je een samenvatting van een geweldig weekend.

Dag 1:
Een kwartier voor de start werd meegedeeld dat ik mocht starten in de 2e reeks.
Zo kon ik nog even het verloop van de 1e reeks volgen. De eerste van beide reeksen en de 6 beste tijden mochten op zondag starten in de finale.
Na een goede start volgde ik in het spoor van Jentl en Mariska die knap kopwerk leverden. Ik eindigde 1e in mijn reeks en zo kon ik mij vlot plaatsen voor de finale met een tijd van 2.09.84!
Op naar de volgende dag!:-)

Dag 2:

In de finale nam favoriete Charlotte Debroux onmiddellijk de koppositie in en legde een hoog tempo op. Al gauw had ze enkele meters voorsprong en zo kon ze alleen op de eindstreep afstevenen. Ik liep mee in het achtervolgende groepje. Met nog ruim 200 meter voor de boeg begon de wedstrijd pas echt voor de overige podiumplaatsen! Mariska versnelde en al gauw volgde ik in haar spoor. In de laatste recht lijn perste ik er nog eens alles uit en zo finishte ik als 2de! Mijn eindtijdtijd bedroeg 2.07.91.
Ik mag terugblikken op een geslaagd weekend! Terug een ervaring rijker en een zilveren medaille om te koesteren…

Mijn trainingsmaatje Katrijn liep zaterdag in de reeksen een mooie wedstrijd en zo kon ook zij een ticket binnenhalen voor de finale. Op zondag eindigde ze op een knappe 6e plaats. Na een mindere periode staat mijn trainingsmaatje er terug helemaal!

Bedankt voor de vele aanmoedigingen tijdens mijn wedstrijd! Jullie steun doet heel veel deugd!

Dikke zoen

Camilla  x

Foto's genomen door trainingsmakker Johan. Bedankt!

Dag 1

DSC_0997


 

 DSC_1017

 

DSC_1022

 

 Dag 2

DSC_1258

 

DSC_1267

 

DSC_1288

 

DSC_1305

 

 Foto's genomen door Jörgen Lammens. Bedankt!

Dag 2

DSC_8194DSC_8195DSC_8203 

 

 

DSC_8215

21:11 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

27-07-09

FC in Brasschaat

Heej!

Gisteren stond de FC in Brasschaat op mijn programma. Ik kwam er aan de start van de 800.
Er was een grote opkomst van buitenlandse atleten. Zo werd ik ingedeeld in de B-reeks.

De wedstrijd verliep zeer snel. Bij het inschuiven nestelde ik mij in de grote groep en ik kon het tempo goed volgen. Na 1 ronde kwam ik door in ongeveer 62 sec. Daarna lag het tempo van de koplopers iets te hoog voor mij. De laatste 100 meter gaf ik nog eens alles en uiteindelijk finishte ik in 2.09.93. Met opnieuw een tijd onder de 2.10 ben ik zeer tevreden!

Trainingsmakker Bert kwam gisteren in actie op een 1500. Hij liep een zeer goede wedstrijd en kon 2de eindigen in zijn reeks in een nieuw PR! Proficiat!

Dikke zoen

Camilla 

18:10 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-07-09

FC in Gent

Hallo,

Dinsdag nam ik deel aan een 400 op de FC in Gent.
Ik mocht starten in de B-reeks en wou mijn vorige besttijd van 60 sec verbeteren. Tussen de regenbuien door mocht ik rond 18u20 van start gaan. De weersomstandigheden waren tijdens mijn wedstrijd ideaal: de wind was gaan liggen en het regende niet meer.
Ik finishte als 2e in mijn reeks in een tijd van 57.64. Met deze tijd ben ik heel tevreden !
Op naar de volgende wedstrijd in Brasschaat waar ik opnieuw een 800 zal lopen.

Tot dan!

Bedankt Jörgen voor de mooie foto's!

DSC_7807b

Samen met mandjesdraagster Shari :-)

DSC_7810b

Net vertrokken uit de startblokken.

DSC_7814b


DSC_8021b

Tevreden keer ik terug naar huis met een nieuw persoonlijk record. =)

Liefs

Camilla

13:42 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-07-09

KBC-Nacht!

 Heej!

Gisteren vond de 30ste editie van de KBC-Nacht plaats in Heusden-Zolder! Na een lange tijd zonder wedstrijden had ik besloten deel te nemen aan de nationale reeksen van de 800.
Het weer was nogal wisselvallig. Gelukkig bleef de regen uit. Toch stond er nog een strakke wind die het lopen wel lastig maakte.

Vooraf werd ik ingedeeld in de 3de en de beste reeks. Ik startte zeer goed. De buitenlandse atleten gaven het tempo aan. Na 1 ronde kwam ik door in 7de stelling in +- 64”. De laatste 100 meter plaatste ik nog een versnelling en zo kon ik nog een aantal plaatsjes opschuiven. Ik eindigde op een 4de plaats en als 1ste Belgische in een mooie tijd van 2.09.53. Met deze tijd ben ik zeer tevreden. Het was een hele ervaring te mogen aantreden op zo’n grote meeting!

Later op de avond kon ik nog genieten van enkele hoogstaande prestaties. Het was echt een geslaagde avond!
Graag wil ik de meegereisde supporters bedanken voor de vele aanmoedigingen! Jullie steun doet heel veel deugd.

Mijn volgende wedstrijd vindt dinsdag plaats in Gent! Daar zal ik aantreden op een 400meter.

Tot de volgende!

Hieronder zie je foto's genomen door Jörgen Lammens. Bedankt!

DSC_7334

DSC_7339


DSC_7342

Groetjes

Camilla

 

15:41 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-07-09

Vakantie!

Heej,

Het is al een tijdje geleden dat ik hier een berichtje achterliet.
Na mijn wedstrijd in Kessel-Lo zat ik volop met mijn neus in de schoolboeken. Ondertussen weet ik mijn resultaat al en het was zeer goed. Met mijn behaalde uitslag ben ik heel tevreden!
Volop genieten van de zon en mijn vakantie staat alvast op mijn programma. Daarnaast kan ik mij ook opnieuw concentreren op mijn trainingen en de komende wedstrijden.
Mijn eerste wedstrijd zal plaatsvinden in Heusden-Zolder op 18 juli. Daar neem ik deel aan de KBC-Nacht.

Tot dan!

Dikke zoen
x Camilla

13:13 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-06-09

FC in Kessel-Lo

Hallo,

Op zaterdag liep ik op de Flanders Cup wedstrijd in Kessel-Lo een 800.
Door mijn mooie prestaties van de voorbije weken werd ik ingedeeld in de A-reeks.
Ik kwam in die reeks met 10 atleten aan de start, 4 Belgische en 6 buitenlandse toppers.

Van bij de start werd een zeer hoog tempo gelopen. Na 400 m liep ik nog bij de kopgroep en kwam door aan 62-63.
Maar nadien had ik niet meer het goede gevoel van de voorbije weken en kon ik het hoge tempo niet meer volgen. Zo eindigde ik in een tijd van 2.15. Na een paar schitterende wedstrijden had ik blijkbaar een iets mindere dag. Na een periode van rust ga ik er weer helemaal voor.

 

Graag wil ik mijn trainer Eric en alle trouwe supporters nog eens bedanken voor de aanmoedigingen en de steun op de wedstrijden. Samen hebben we een mooie sprong voorwaarts gemaakt.

Nu concentreer ik mij de komende weken op mijn examens…

Met dank aan mijn zus voor de foto's.

DSC04824b

DSC04831b

Tot later.

Kusjes,

Camilla

 

 

20:05 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

31-05-09

overwinning op B-meeting in Duffel in een nieuw PR

Hallo,

Gisteren won ik de 1500 op de B-meeting te Duffel in een nieuw persoonlijk record. Na een reeks wedstrijden van 800 kwam ik voor de eerste maal dit seizoen aan de start van een 1500. Na mijn mooie prestatie op het Vlaams Kampioenschap hoopte ik nu ook op de 1500 mijn PR te verbeteren. En dat deed ik ook. Ik finishte als eerste in een tijd van 4.31.86. Zo deed ik 3 seconden van mijn besttijd af.

Volgende week werk ik mijn laatste wedstrijd van het voorseizoen af. Ik zal er aan de start komen van een 800 meter in Kessel-Lo.

Tot dan!

Met dank aan Chris De Haes voor de foto's.

duffel 079

duffel 080

duffel 081

duffel 082

duffel 083


Liefs

Camilla

15:23 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-05-09

3de plaats en nieuw PR op Vlaams kampioenschap!

Heej!

Gisteren vond het Vlaams Kampioenschap alle categorieën plaats in Merksem. De weersomstandigheden waren ideaal om te lopen! Het beloofde een strijd te worden tussen vele goede atleten!

Ik startte goed en kon zo meteen de 5de positie handhaven. Na 1 ronde kwam ik door in ongeveer 65”. 100 meter later werd het tempo vooraan opgedreven en kwamen alle atleten op een lint. Met nog 200 meter voor de boeg liep ik in 5de stelling. De laatste 100 m stak ik nog een tandje bij en zo kon ik Mariska en Lynn nog remonteren. Ik eindigde op een 3de plaats!! Zo  behaalde ik een podiumplaats op een kampioenschap voor alle categorieën! Gewoonweg schitterend!! Ik verbeterde mijn tijd met ongeveer 2 seconden! Mijn persoonlijk record bedraagt nu 2.07.55!

Met deze tijd schuif ik terug 2 plaatsjes op in de lijst van beste prestaties aller tijden. Zo heb ik nu de 2de beste prestatie ooit gelopen bij de cadetten.

Ook Mariska behaalde een 4de plaats in een nieuw PR!

Nu nog een beetje verder genieten…

Hieronder enkele kiekjes van Jörgen.

DSC_4554

DSC_4555

DSC_4557


DSC_4574

Samen met Charlotte Debroux en Almensch Belete op het podium!

Groetjes

Camilla

 

 

 

14:30 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

17-05-09

Nieuw PR op 800!

Heej,

Na de interclub van vorige week voor de cadetten en scholieren stond nu de interclub alle categorieën op het programma.

Ik verscheen er aan de start van een 800 en ook de 4x400.

De concurrentie was echt de moeite. Kleppers als Mariska Parewyck en Barbara Maveau kwamen aan de start. Deze twee atleten maakten er een rappe wedstrijd van. Ik volgde in 3de positie. Na 1 ronde kwam ik door in 62-63”. Ondertussen had ik al een klein gaatje moeten laten op de 2 koplopers. Met nog 100 meter voor de boeg perste ik nog eens alles uit mijn benen en zo kon ik Barbara nog remonteren. Ik eindigde op een 2de plaats en zo kon ik 11 punten toevoegen aan het eindklassement voor mijn club. Mijn tijd: 2.09.50 , een nieuw persoonlijk record!! Zo zette ik tevens de 4de Belgische cadettenprestatie ooit neer!! Ik was echt dolgelukkig! Ook Mariska liep een nieuw PR nl. 2.09.03! Proficiat met je overwinning en schitterende tijd, Mariska!

Later op de dag kwam ik ook nog in actie op een de 4x400. Samen met Kimberley, Sara en Natasha vormde ik een ploegje. Ik zou als laatste de stok overnemen en proberen goed te finishen. En dat lukte ook aardig! In de laatste rechte lijn kon ik nog een atlete van VS remonteren. Samen met mijn ploegje eindigden we op een 4 de plaats in onze reeks en in totaal als 6de.

Uiteindelijk eindigde onze club na VOLH op een onverwachte 2de plaats, een bewijs dat alle atleten tot het uiterste gingen!

Voor een verslag van deze wedstrijd kan je altijd terecht op de site van AC Deinze.

Bedankt voor de foto's Jörgen!

DSC_4189

DSC_4190

DSC_4186

DSC_4187

DSC_4297b

DSC_4298b

DSC_4300b

DSC_4273b

Groetjes

Camilla

 

12:21 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-05-09

Beker Van Vlaanderen

Heej,

Gisteren was er de Beker Van Vlaanderen voor cadetten en scholieren in Waregem. Ik nam er deel aan een 800 en 4x100. Op de 800 behaalde ik het maximum van de punten in een tijd van 2.15.70. Op de 4x100 liep ik als 3de loopster en mijn ploegje kwam als 1ste over de eindstreep (2e in totaal).

Met de cadetten behaalden we een 1ste plaats en in het algemeen klassement eindigden we 9e.

Zo blijven we met onze club AC Deinze in 2e landelijke!

Dankzij de inzet van Jolien DR, Nora, Miet, Freya, Charlotte, Evelyne, Ilke, Jolien DV, Esther, Ellen Cr., Ellen DV, Justine, Jolien G, Linde en Gwenda was deze prestatie mogelijk!

Je kan meer informatie vinden op de site van AC Deinze.

Liefs,

Camilla

14:37 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-05-09

1e plaats op B-meeting Herentals

Hallo,
Vandaag nam ik deel aan een B-meeting in Herentals. Vooraf werd ik ingedeeld in de A-reeks.
De plaatselijke haas Gitte deed haar werk uitstekend. Ze gaf 600 meter mooi het tempo aan en kwam op de afgesproken richttijd door. Ik volgde in haar spoor. Na één ronde zag ik een tijd van 65”.Nadat de haas uit de wedstrijd was gestapt, stak ik nog een tandje bij. Ik kwam aan in een tijd van 2.11.65. Hiermee benaderde ik mijn persoonlijk record van vorig seizoen. Ik ben zeer tevreden om zo vroeg in het seizoen deze tijd te kunnen neerzetten.

Nu is het uitkijken naar de wedstrijd van volgende week in Waregem. Daar vindt de Beker Van Vlaanderen voor cadetten en scholieren plaats.
Tot dan!

DSC04669b
Op het podium met Sofie en Jentl.

Groetjes
Camilla

 

19:26 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-04-09

PK in Oordegem!

Heej,
De 2de wedstrijd van het pisteseizoen was een strijd om de Provinciale titel! Net als vorig jaar kwam ik aan de start van de 800.

Ik kreeg baan nummer 3 toegewezen. Ik startte goed en na 100 meter nam ik de koppositie in handen. De laatste ronde verhoogde ik het tempo en al vlug ontstond er voorsprong. Die voorsprong breidde ik langzaam uit en met nog 200 meter voor de boeg versnelde ik nog een keer. Met een tijd van 2.16.48 op het scorebord was ik dan ook heel tevreden! Zo nam ik direct een goede start van het nog prille zomerseizoen!
Opnieuw kon ik een provinciale titel toevoegen aan mijn palmares!:-)

Met dank aan mijn zus voor de foto's!

DSC04600b

Opperste concentratie!

DSC04603bn

Klaar om er in te vliegen!!

DSC04608b

Doorkomst na 1 ronde...

DSC04625b

Op het podium samen met Astrid en Lore.

Groetjes en tot later.

Camilla

 

17:58 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

18-04-09

Een aanloopje...

Heej!

Het is al een tijdje geleden dat ik hier een berichtje postte.
Na het Belgische Kampioenschap nam ik enkele weekjes rust. Daarna begon ik stilaan aan de voorbereiding van het zomerseizoen.

Gisteren plande ik dan ook mijn eerste voorbereidingswedstrijd van het pisteseizoen. Ik kwam in Oordegem aan de start van een 1000. We stonden met een tiental cadetten aan de startlijn. De hele wedstrijd liep ik op kop en ik eindigde op een 1ste plaats met een 6-tal seconden voor op thuisloopster Lore. Ondanks het koude weer behaalde ik een mooie tijd: 2.58.54. Met deze tijd heb ik alvast een goede start genomen van het nieuwe seizoen.

Ook kneep ik er tijdens de paasvakantie enkele dagen tussenuit. Samen met mijn ouders en zus vertoefde ik in het zeer mooie stadje Münster in Duitsland.

Nu uitkijken naar het PK dat volgend weekend plaatsvindt.

Tot dan!!

Liefs

Camilla

DSC04542b

Zoals je ziet was het heel erg leuk!!!:-)

DSC04561b
Samen met mijn zus even genieten...

14:00 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-04-09

Een tussendoortje..

 

 Hallo,

Gezien de lange periode zonder wedstrijden kan ik nog steeds genieten van mijn titel in Oostende.
Hieronder vind je een mooie herinnering gemaakt door Jörgen Lammens.

Groetjes en tot binnenkort!

Camilla x

 

DSC_1968_kampioenb

 

13:11 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-03-09

kers op de taart van een prachtig veldloopseizoen!!!


Hallo,

Vandaag werd ik Belgisch kampioen cross in Oostende.

Voor de 4de keer vond het Belgisch kampioenschap plaats in het domein “De Schorre”.De voorbije jaren behaalde ik 2 maal de Belgische titel en ik hoopte op een derde gouden plak. Ook nu trok ik dus gemotiveerd naar de wedstrijd!

Even na twaalf uur mocht ik van start gaan. De drassige stukken en de bergjes maakten het parcours best wel lastig. Ik nam een goede start en meteen legde ik een strak tempo op. Na een halve ronde merkte ik dat er een kleine kloof was. Die voorsprong kon ik dan ook stelselmatig uitbreiden. Ook in de 2de ronde kon ik mijn tempo hoog houden. De twee opeenvolgende heuveltjes waren geen probleem. Zo werd ik met een ruime voorsprong Belgisch kampioen bij de cadetten 1994. Voor de elfde maal dit seizoen stond ik op het hoogste schavotje. Van daar zag ik mijn familie, trainer en supporters samen met mij volop genieten.

 Graag wil ik hieronder nog enkele mensen eens extra in de bloemetjes zetten.
Eerst en vooral mijn trainer Eric. Hij stelt voor mij aangepaste trainingsschema’s op en ook op de wedstrijden kan ik steeds op zijn goede raad en luide steun rekenen. Bedankt Eric!
Mijn trainingsmakkers met wie ik samen naast het trainen ook veel plezier maak, verdienen een woordje van dank.

Katrijn behaalde een knappe 2de plaats en zo kon ze voor AC Deinze de tweede medaille mee naar huis nemen.

Ook mijn andere trainingsmaatjes en clubleden stonden hun mannetje in hun categorie.

En nu nog volop genieten van mijn titel…

Hieronder enkele foto's van Jörgen! Bedankt!!

DSC_1968

DSC_1970

DSC_1976

DSC_1977

DSC_1989b

Hieronder enkele foto's genomen door de fotografen van AC Deinze. Bedankt!

DSC_0018

DSC_0019 

DSC_0020 

DSC_0028 

DSC_0030 

DSC_0032 

DSC_0034 

DSC_0039

DSC_0044

DSC_0051
 

Groetjes

Camilla

 

20:11 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

15-02-09

Overwinning in Crosscup Dour

Hallo,

 

Vandaag vond opnieuw een Crosscupmanche plaats in Dour.

Toen ik aankwam en het parcours verkende, lag het er erg bevroren bij. Maar van zodra de zon eventjes achter de wolken kwam piepen, veranderde de omloop snel in een drassige modderpoel.

De start werd omstreeks 11u35 gegeven. Ik startte goed en volgde in het spoor van een Engels meisje. Nadat ik de steile heuvel overschreden had, nam ik de koppositie over en ik verhoogde ik het tempo. De andere atleten moesten de rol lossen. Snel had ik een voorsprong bijeengelopen. Bij het ingaan van de 2de ronde was mijn voorsprong reeds 50 meter.Ik kon het strakke tempo goed aanhouden en zo overschreed ik de eindstreep met ruim 20 seconden. Met mijn tiende overwinning van dit seizoen mag ik dan ook zeer tevreden zijn!!:)

Katrijn behaalde een mooie 3de plaats (2de Belgische!) waarmee ze best tevreden kan zijn. Ik weet dat je er de volgende keer weer helemaal zal staan! Samen werken we eraan om terug onder de Belgische vlag te kunnen staan!:)

Extra dank aan Marc om naar Dour af te zakken om te supporteren voor Katrijn en mij!

Hieronder een fotoreportage van Jörgen. Bedankt!

DSC_1486-800

DSC_1487-800

DSC_1489-800

DSC_1491-800

DSC_1492-800

DSC_1495-800

DSC_1500-800

DSC_1507-800

Groetjes

Camilla

 

 

 

 

 

 

19:04 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-02-09

Provinciaal kampioen!

 

Hallo!

Gisteren vond het Provinciaal kampioenschap plaats in Ninove. Ik hoopte dat ik mijn titel van vorig jaar kon verlengen.

Het parcours lag er nogal glibberig bij. De afstand die ik moest overbruggen (2500 meter) was verdeeld over 1 kleine en 1 grote ronde. Omstreeks 11u 50 stonden er ongeveer 50 cadetten klaar aan de start. Na de start nam ik direct de koppositie in handen. Die positie kon ik dan ik de hele wedstrijd aanhouden en na 2500 meter kon ik de eindmeet als 1ste overschrijden. Ik was zeer blij met mijn provinciale titel! Na mijn wedstrijd nog eventjes pronken met Fien en Jolien op het podium en dan mijn schildje in handen nemen. Ik genoot er ten volle van!

Ook Anneleen kwam in actie. Ze liep een zeer slimme wedstrijd en werd knap 6de!Andere atleten van AC-Deinze zetten gisteren hun beste beentje voor. Mijn club behaalde maar liefst 3 gouden medailles, 1 zilveren medaille en 2 bronzen medailles! Proficiat aan alle atleten!

Volgende week loop ik de Crosscupwedstrijd in Dour.

Tot dan!

Groetjes

Camilla

Hieronder enkele foto's van Jörgen, Bart Ingelaere en Piet De Vooght. Bedankt!

 

073

 074

 

 DSC_1179

 

 DSC_1188

 

 DSC_9761

 

 

 

19:44 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

25-01-09

Winst in Hannuit

Hallo,

Voor de eerste maal stond de Crosscup van Hannuit op mijn programma. Zo kon ik even kennismaken met atleten uit het Franstalige deel van België.
Iets voor 12.30u weerklonk het startschot. In totaal moest ik 3 rondjes afleggen. Ik besloot om een snelle start te nemen. Al vlug had ik enkele lengtes en stelselmatig kon ik mijn voorsprong uitbouwen. Aan de finish had ik een kloof van 30 seconden bijeengelopen.

Ik was zeer tevreden dat ik mijn 8ste overwinning kon meenemen naar huis. Hopelijk kan ik mijn conditie nu blijven aanhouden tot het Provinciaal Kampioenschap dat doorgaat in Ninove op 7 februari.

Ook Shari behaalde een mooie 4de plaats. Proficiat meid!

Verder wens ik Katrijn nog heel veel succes met haar resterende examens.

Hieronder vind je enkele foto's genomen door de fotograaf van dienst..
Bedankt voor de foto's Jörgen!!

DSC_0761b

DSC_0765b

DSC_0766b

DSC_0772b

DSC_0779b

DSC_0783b

DSC_0787b


Groetjes

Camilla

 

 

19:19 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |