27-02-11

Overwinning in Dour

Hey,

Vandaag nam ik deel aan de CC in Dour. De regen van de voorbije dagen zorgde ervoor dat de omloop er drassig bij lag. Ook de wind maakte de wedstrijd extra zwaar.

Ik had besloten niet te snel te starten en afwachtend te lopen. Na de eerste ronde had ik samen met Astrid een kleine voorsprong. Net voor de heuvel jaagde ik het tempo de hoogte in. Ik probeerde dit tempo goed aan te houden en al gauw had ik enkele metertjes voorsprong. In de weide kon ik nog een beetje meer uitlopen op mijn achtervolgers. Aan de eindstreep had ik 2 handen vol seconden voorsprong op Astrid. Tevreden mocht ik op het hoogste schavotje staan.
In de eindstand van de CC eindig ik tweede. Door een blessure in de maand december kon ik jammer genoeg niet aan alle wedstrijden deelnemen.

Nu rest er voor mij nog één belangrijke afspraak dit seizoen, het BK in Oostende op 13 maart.

Dank aan mijn trainer Eric en de andere naar Dour afgezakte atleten om steeds voor mij te supporteren. Speciaal proficiat aan Marc met zijn zoveelste crosscuptitel. Deze titel is een mooie beloning voor je inzet en inspanningen, Marc! Ook trainingsmakker Ronny liep een mooie wedstrijd.

Tot op het BK !

P.S. Graag wil ik nog eens iedereen bedanken die een stem uitbracht voor mijn klas! Dankzij jullie steun stoten we door naar de finale!

Groetjes

Camilla

20:19 Gepost door Camilla | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-02-11

Winst in Hannuit

Hallo,

Gisteren nam ik deel aan de CC in Hannuit. Na mijn eerste plaats van vorige week had ik veel zin om terug een goede prestatie neer te zetten. Ook al was het in het verre Hannuit, toch waren er veel Oost-Vlaamse atleten aan de start.

Reeds van bij de start liep ik aan de leiding. Ik kon meteen een mooi tempo lopen en al gauw had ik enkele metertjes voorsprong. Stilaan kon ik die voorsprong uitbreiden met 10 seconden en zo finishte ik als eerste.

Na mijn wedstrijd kon ik nog supporteren voor clubmakker Marc die leider is in de crosscup. Hij liep een zeer sterke wedstrijd en maakt aldus een grote kans op een volgende eindoverwinning! Dikke proficiat Marc!

En nu iets anders…

Met mijn klas, 5 Latijn-Wetenschappen, hebben we in de kerstvakantie een fantastisch filmpje opgenomen over de opwarming van de Aarde. Wij nemen immers deel aan de prestigieuze POLAR QUEST-wedstrijd. Het filmpje viel blijkbaar in de smaak van de jury want we zitten in de halve finale! Maar wij willen uiteraard een finaleplaats en dit kan enkel en alleen met jullie hulp door een stem uit te brengen!

Bezoek http://www.educapoles.org/nl/forms/polarquest_poll/.  Hier kan je het filmpje bekijken en ook het stemformulier. Om een stem voor ons uit te brengen , moet je Leiepoort Campus Sint-Hendrik Deinze aanvinken. Als je stemt, maak je een kans op een cadeaucheque van A.S. Adventure ter waarde van 250 euro, de organisatie schenkt tot 3 cadeaucheques weg!

Alvast bedankt!

Hieronder nog enkele foto's van Jörgen Lammens! Bedankt!

DSC_4093.JPG

DSC_4097.JPG

DSC_4100.JPG

 

Ook wil ik graag nog enkele foto's van vorige week posten. Deze kiekjes zijn gemaakt door Gaby De Vos.

DSC_0134-800.jpg

 

DSC_0148-800.jpg DSC_0155-800.jpg

 

Vele groetjes

Camilla

 

18:44 Gepost door Camilla | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-02-11

Een titel erbij!

Hallo,

Eindelijk… Na een dikke 2 maanden zonder wedstrijden nam ik vandaag deel aan het provinciaal kampioenschap in Deinze. De afgelopen weken verliepen de trainingen naar wens waardoor ik vol goede moed naar dit PK kon toeleven.
Op dit kampioenschap had ik op mijn eigen trainingsdomein 3100 meter te overbruggen. De kleine heuveltjes en vettige ondergrond maakten het parcours toch wel lastig. Ook de felle wind was vandaag een grote tegenstander.

Ik besloot rustig te starten zodat ik het tempo in de wedstrijd stilaan kon opdrijven. En zo gezegd, zo gedaan. Ik nam een goede start en na de eerste bocht liep ik meteen aan de leiding. Met nog 1 grote ronde voor de boeg dreef ik het tempo een beetje op. Al gauw losten enkele atleten. Astrid Verhoeven, mijn grootste tegenstandster, was de enige die nog kon volgen. Wat verder moest ook zij enkele metertjes prijsgeven. Deze voorsprong kon ik heel langzaam uitbouwen. Met een 20-tal meter voorsprong overschreed ik de eindstreep als eerste. Ik ben heel erg blij dat ik voor eigen publiek op het hoogste schavotje kon schitteren.

Verdere podiumplaatsen van de atleten van AC Deinze : een gouden plak voor Ronny bij de masters (45+). Ook Marc(50+) en Katrijn mochten het podium op als 2-de. Ellen was erg tevreden met haar bronzen medaille.

Graag wil ik hierbij nog eens alle supporters bedanken voor de felicitaties en aanmoedigingen. Jullie schreeuwen mij echt vooruit.

Nu is het uitkijken naar de volgende wedstrijd. Ik kom volgende week aan de start van de CC in Hannuit. Daar zal ook een interland plaatsvinden tussen België en Groot-Brittannië. Met 4 andere Belgische scholieren ben ik geselecteerd om voor het Belgische team uit te komen. Ik zal alvast proberen mijn mannetje (of beter vrouwtje J) te staan.

 

Vele groetjes,

Camilla

17:51 Gepost door Camilla | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |