29-07-10

Eerste internationale ervaring

Hallo,

Van 19 tot 25 juli vond het Wereldkampioenschap voor Junioren (U20) plaats in het Canadese Moncton. Deze periode stond dan ook met een stip aangeduid in mijn agenda. Nadat ik mijn limiet (2.05.70) begin juni gelopen had, bouwde ik rustig op naar dit eerste internationale kampioenschap.

Maandagavond werd het kampioenschap op gang geschoten met een verzorgde openingsceremonie met veel kleur en muziek. Ik mocht als ‘benjamin’ van de Belgische delegatie de vlag dragen bij het betreden van de piste. Dit was een moment dat in mijn geheugen zal blijven gegrift staan. Ik genoot er ten volle van!

De dag nadien moest ik al vroeg uit de veren. De reeksen 800 meter werden immers om tien uur gelopen. 43 atleten schreven zich in voor mijn favoriete nummer. Deze atleten werden verdeeld in 5 reeksen. Ik mocht in reeks 4 vanuit baan 8 starten. Ik nam een zeer goede start en na 100 meter kon ik mooi plaatsnemen in de kopgroep. Bijna de hele wedstrijd liep ik rond de 4e positie en vandaar kon ik de wedstrijd controleren. Ik finishte als 3e in 2.07.49. Een plaats bij de top 4 in mijn reeks was goed voor de halve finale van de dag erna. Ook 4 verliezende tijden mochten door naar de halve finale.
Ik liep tactisch een schitterende wedstrijd en had niet het gevoel al tot het uiterste te moeten gaan. Dat beloofde voor de volgende dag!

De volgende dag was ik alweer vroeg present aan het ontbijt. De halve finale stond om 10u30 op het programma.
Ik wist dat ik alles zou moeten geven om door te stoten naar de finale. Ik ging van start in de eerste halve finale. De start van mijn concurrentes was zeer rap. Ik probeerde de eerste ronde goed te volgen maar het tempo lag net iets te hoog. Tussen de 400 en 500 kreeg ik dan een moeilijker moment. Intussen werd ik voorbijgelopen door de andere atleten en liep ik aan de staart van de groep. Toch gaf ik mij niet zomaar gewonnen. Ik haalde nog eens alles naar boven en ik kon nog 2 atletes remonteren. Zo werd ik 6e in de halve finale in 2.06.44.

Ik heb enorm genoten van dit kampioenschap en ik kom terug naar huis met een pak ervaring. Het smaakt naar meer!!:)

Na mijn wedstrijden kon ik nog supporteren voor de andere Belgische atleten. Met de hele ploeg behaalden we schitterende resultaten en we waren het beste Belgische juniorenteam ooit.

Ik besef dan ook maar al te goed dat je deze mooie resultaten niet alleen kan neerzetten.
Ik zou graag mijn trainer Eric bedanken omdat hij zoveel tijd vrijmaakt om mij te begeleiden. Samen met mijn ouders reisde hij mee naar het verre Canada om mij een duwtje in de rug te geven. Ook mijn ouders en zus verdienen een bedankje omdat ze mij steeds steunen en een hart onder de riem steken als het moeilijker gaat.

Ook mijn trainingsmakkers wil ik eens in de verf zetten. De aanmoedigingen bij de wedstrijd en ook bij de trainingen helpen mij echt hogerop!
Daarenboven ook een dankjewel aan de trouwe supporters die mij vanuit België volgden.
Ook geef ik een pluim aan Gery, het delegatiehoofd, en de begeleiders voor de schitterende ondersteuning tijdens dit WK.

Nu ga ik nog een beetje genieten en uitrusten van de vermoeiende reis.

Groetjes

Camilla x

 

CA-2010-Dag2-01088-800.jpg

 CA-2010-Dag2-01102-800.jpg

 

CA-2010-Dag2-01127-800.jpg

 

 

Belgisch team-800.jpg

P1060748-800.jpg

 DSC05301-800.jpg

14:15 Gepost door Camilla | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-07-10

6e in halve finale

Hallo,

ik ben gisteren als 6e gefinisht in mijn halve finale van de 800. Mijn tijd was 2.06.44. Dit was echter niet goed genoeg om door te stoten naar de finale. Ik ben heel tevreden over mijn wedstrijden die ik op het WK gelopen heb. Blij en met heel wat meer ervaring keer ik terug naar huis.

Later volgt er nog een uitgebreider verslagje.

Vele groetjes

Camilla

15:45 Gepost door Camilla | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-07-10

Halve finale 800!

Heej!

Ik heb mij vandaag op het WK Junioren in Moncton geplaatst voor de halve finale. Ik werd 3e in mijn reeks en dit leverde een halve finaleplaats op.  De halve finale vindt morgen plaats om 10u 30 lokale tijd( dit is 15u30 Belgische tijd). Ik heb er alvast superveel zin in en ik ga nog eens alles geven!

Vele groetjes uit Moncton,

Camilla x

20:14 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

13-07-10

KBC-Nacht en vertrek naar WK -20 in Moncton

Hallo,

Zaterdagavond nam ik deel aan de KBC-nacht in Heusden-Zolder. Er was een 800m -23 jarigen gepland in het hoofdprogramma en ik was hiervoor geselecteerd. Dit was een ideale voorbereiding op het komende WK juniores in Canada. Ik was zeer tevreden dat ik op zo’n grote meeting in het hoofdprogramma mocht aantreden.

Nadat ik door de camera’s in beeld werd gebracht, mocht ik omstreeks 20u van start gaan. Na een zeer vlotte start belandde ik in 4e positie. Door het hoge aanvangstempo liet ik mij wat uitzakken. Toch gaf ik mij niet zomaar gewonnen en ik perste er nog eens alles uit. Ik kon nog heel wat metertjes goedmaken en ik eindigde toch mooi 3e.  Als 1e Belgische finishte ik in een tijd van 2.06.89. Dit is mijn 2e beste prestatie ooit! De vele aanmoedigingen hebben mij de laatste 100 m vleugels gegeven.

Het was een zeer mooie ervaring om te kunnen deelnemen! Op het podium staan voor een massa volk was een bijzondere gebeurtenis.

Nu is het uitkijken naar het WK in Moncton. Woensdagmorgen vertrek ik met het vliegtuig  voor een lange reis. Op dinsdag 20 juli omstreeks 10u lokale tijd(15 uur Belgische tijd)mag ik daar dan aantreden in de reeksen voor een 800 m

Ik hoop jullie van daaruit op de hoogte te kunnen houden.

Als je op onderstaande link klikt zie je een affiche gemaakt door Bart Ingelaere. Bedankt Bart!

camilla canada affiche.pdf

Hieronder enkele foto's van Jörgen Lammens.

DSC_9062.JPG

 

 

 

 

DSC_9066.JPGDSC_9064.JPGDSC_9068.JPGVele groetjes.

Camilla

19:26 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-07-10

Start 2e deel zomerseizoen

Hallo,

Na mijn recordrace begin juni in Oordegem deed ik het enkele weekjes rustiger aan. De spikes werden ingeruild voor de studieboeken. De examens verliepen zeer goed en tussendoor kon ik ook op een laag pitje blijven trainen.
Dinsdag mocht ik mijn rapport afhalen en het was uitstekend! Nu kan ik genieten van een mooie vakantie!

Gisteren liep ik terug een wedstrijd in Oordegem. Deze keer was het een Flanders Cup. Ik besloot samen met mijn trainer om mij in te schrijven voor een 400m. Dit is een goede voorbereiding voor mijn komende wedstrijden.

Ik werd ingedeeld in de B-reeks in het hoofprogramma. Vanuit baan 8 had ik niet zo een goed zicht op de wedstrijd. Ik startte relatief traag maar ik kon toch mooi finishen. Mijn tijd: 57.72. Dit is 8 honderdsten boven mijn persoonlijk record. Met deze chrono mag ik zeker blij zijn.

Op naar de volgende wedstrijd!

Groetjes

21:07 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |