29-07-10

Eerste internationale ervaring

Hallo,

Van 19 tot 25 juli vond het Wereldkampioenschap voor Junioren (U20) plaats in het Canadese Moncton. Deze periode stond dan ook met een stip aangeduid in mijn agenda. Nadat ik mijn limiet (2.05.70) begin juni gelopen had, bouwde ik rustig op naar dit eerste internationale kampioenschap.

Maandagavond werd het kampioenschap op gang geschoten met een verzorgde openingsceremonie met veel kleur en muziek. Ik mocht als ‘benjamin’ van de Belgische delegatie de vlag dragen bij het betreden van de piste. Dit was een moment dat in mijn geheugen zal blijven gegrift staan. Ik genoot er ten volle van!

De dag nadien moest ik al vroeg uit de veren. De reeksen 800 meter werden immers om tien uur gelopen. 43 atleten schreven zich in voor mijn favoriete nummer. Deze atleten werden verdeeld in 5 reeksen. Ik mocht in reeks 4 vanuit baan 8 starten. Ik nam een zeer goede start en na 100 meter kon ik mooi plaatsnemen in de kopgroep. Bijna de hele wedstrijd liep ik rond de 4e positie en vandaar kon ik de wedstrijd controleren. Ik finishte als 3e in 2.07.49. Een plaats bij de top 4 in mijn reeks was goed voor de halve finale van de dag erna. Ook 4 verliezende tijden mochten door naar de halve finale.
Ik liep tactisch een schitterende wedstrijd en had niet het gevoel al tot het uiterste te moeten gaan. Dat beloofde voor de volgende dag!

De volgende dag was ik alweer vroeg present aan het ontbijt. De halve finale stond om 10u30 op het programma.
Ik wist dat ik alles zou moeten geven om door te stoten naar de finale. Ik ging van start in de eerste halve finale. De start van mijn concurrentes was zeer rap. Ik probeerde de eerste ronde goed te volgen maar het tempo lag net iets te hoog. Tussen de 400 en 500 kreeg ik dan een moeilijker moment. Intussen werd ik voorbijgelopen door de andere atleten en liep ik aan de staart van de groep. Toch gaf ik mij niet zomaar gewonnen. Ik haalde nog eens alles naar boven en ik kon nog 2 atletes remonteren. Zo werd ik 6e in de halve finale in 2.06.44.

Ik heb enorm genoten van dit kampioenschap en ik kom terug naar huis met een pak ervaring. Het smaakt naar meer!!:)

Na mijn wedstrijden kon ik nog supporteren voor de andere Belgische atleten. Met de hele ploeg behaalden we schitterende resultaten en we waren het beste Belgische juniorenteam ooit.

Ik besef dan ook maar al te goed dat je deze mooie resultaten niet alleen kan neerzetten.
Ik zou graag mijn trainer Eric bedanken omdat hij zoveel tijd vrijmaakt om mij te begeleiden. Samen met mijn ouders reisde hij mee naar het verre Canada om mij een duwtje in de rug te geven. Ook mijn ouders en zus verdienen een bedankje omdat ze mij steeds steunen en een hart onder de riem steken als het moeilijker gaat.

Ook mijn trainingsmakkers wil ik eens in de verf zetten. De aanmoedigingen bij de wedstrijd en ook bij de trainingen helpen mij echt hogerop!
Daarenboven ook een dankjewel aan de trouwe supporters die mij vanuit België volgden.
Ook geef ik een pluim aan Gery, het delegatiehoofd, en de begeleiders voor de schitterende ondersteuning tijdens dit WK.

Nu ga ik nog een beetje genieten en uitrusten van de vermoeiende reis.

Groetjes

Camilla x

 

CA-2010-Dag2-01088-800.jpg

 CA-2010-Dag2-01102-800.jpg

 

CA-2010-Dag2-01127-800.jpg

 

 

Belgisch team-800.jpg

P1060748-800.jpg

 DSC05301-800.jpg

14:15 Gepost door Camilla | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Je mag terecht fier zijn op deze prestatie !
Je als 1ste jaars scholier plaatsen voor een junioren-WK is al héél sterk. En op dat WK dan halve finale lopen ... waaaw ... super !
Geniet van deze trip !
Jenthé

Gepost door: Jenthé | 01-08-10

Proficiat met je prachtige prestatie!
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 05-08-10

echt een dikke proficiat camilla,voor
nog maar zo jong te zijn en als1e jaar scholier naar het wk voor junioren gaan en dan nog is de halve finale lopen awel chapeau ze,als jij het nie ver brengt weet ik het ook nie ze ;)

groetjes dylan x

Gepost door: dylan crommen | 27-08-10

De commentaren zijn gesloten.