31-05-10

Eerste plaats in Nederland

Hey,

 

Op zondag 30 mei nam ik deel aan het voorprogramma van de FBK-challenge in Hengelo (Nederland).
Na een autorit van meer dan 3 uur waren we tijdig in het mooie atletiekstadion van Enschede gearriveerd. Ik begon al vroeg met de opwarming want 25’ voor de start moest ik al klaar staan in de callroom. Tijdens de opwarming begon het lichtjes te regenen en bij het begin van mijn wedstrijd regende het al pijpestelen. Doorweekt en verkleumd gingen we toch van start. Ik kon meteen aansluiten in tweede positie en volgde de eerste ronde. We kwamen door in 65”. In de tweede ronde was het beuken tegen de wind en de hevige regen in. Het tempo bleef strak. In de laatste 150 m kon ik nog versnellen om deze 800 te winnen in een tijd van 2.11.04. Ik was tevreden met mijn overwinning op deze mooie meeting. Jammer van de uitzonderlijke weersomstandigheden.

Later op de avond heb ik nog kunnen genieten van enkele mooie wedstrijden met topatleten.

Nu zaterdag neem ik deel aan de IFAM in Oordegem.

Tot dan !

Camilla

21:01 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-05-10

Gouden medaille op Vlaams Kampioenschap AC

Hallo,

Gisteren stond het Vlaams Kampioenschap aangestipt in mijn agenda. Dit kampioenschap vond plaats in Lier. Ik schreef mij in voor de 800m. Dit jaar liep ik reeds 2.12 en met deze tijd stond ik als 4e op de startlijsten.

Ik nam een goede start en ik kon goed volgen in de kopgroep. Met nog 250m voor de boeg zette de kampioene van 2009 Charlotte Debroux een versnelling in. Ik ging goed mee en in de bocht zat ik mooi in haar spoor. In de rechte lijn ging ik over Charlotte en ik finishte na een spannend sprintduel als eerste in 2.10.49. Deze overwinning is toch wel iets speciaals. Een kampioenschap alle categorieën winnen, daar durfde ik alleen nog maar van dromen. Vorig jaar stond ik al op het derde schavotje op het podium. Nu mocht ik op het bovenste trapje plaatsnemen en dit gaf toch wel een supergevoel.

Dank aan de vele supporters die op post waren om mij luid aan te moedigen! Jullie schreeuwen mij echt vooruit!

Trainingsmakker Katrijn deed het ook uitstekend. Op haar 5000 kon ze als 3e over de eindstreep komen en zo mocht ze mee op het podium staan. Proficiat!

Volgende week ben ik geselecteerd om deel te nemen aan het voorprogramma de FBK-Challenge in Hengelo (NL). Ik kijk er alvast naar uit!

Groetjes

Camilla

21:38 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

15-05-10

Beker Van Vlaanderen AC

Heej,

Vandaag nam ik deel aan de Beker Van Vlaanderen AC in Duffel. Ik was ingeschreven voor een 800 en de 4x400.

Ik startte goed op mijn 800 en volgde rond de 4e positie. Het tempo lag zeer laag waardoor de laatste 200m beslissend was. Ik had nog een goede versnelling achter de hand gehouden en zo kon ik als eerste finishen in 2.18. Deze tijd bewijst ook dat er voor de plaats gelopen werd en dat de tijd niet zo een grote rol speelde.

Later op de dag kwam ik nog in actie op het afsluitend aflossingsnummer : de 4x400. Samen met startloopster Kimberly, daarop volgend Ellen en Katrijn vormde ik een ploegje. Ik zou als laatste de stok overnemen van Katrijn en goed proberen te finishen. Ik ontving de stok goed en liep een snelle baanronde. Jammer genoeg bleek dat ik met mijn voet bij het vertrek nog op de lijn stond en zo werden we  achteraf uitgesloten voor dit nummer.

Toch konden we met hele club een mooie 5e plaats binnenhalen. Proficiat aan alle atleten die steeds tot het uiterste gingen!

Groetjes

Hieronder heb je enkele foto's van Jörgen Lammens. Bedankt voor de kiekjes ;-)

DSC_6517

DSC_6519

Camilla

21:08 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-05-10

Beker van Vlaanderen cadetten en scholieren

Hallo,

Vandaag stond de Beker Van Vlaanderen voor cadetten en scholieren op het programma. Deze wedstrijd vond plaats op mijn thuispiste in Deinze. Er werd gevraagd aan mij om een 1500 te lopen. Het was mijn eerste 1500 van het seizoen.

Ik startte goed en nam meteen de koppositie in handen. Ik kon deze positie aanhouden tot aan de eindstreep en ik finishte in 4.37. Zo kon ik mijn bijdrage leveren aan mijn club en 13 punten ,het maximum van de punten, toevoegen aan het eindklassement. In het eindtotaal eindigde mijn club op een knappe 4e plaats.
 Ook met mijn tijd ben ik zeker tevreden. Ik had een goed gevoel tijdens mijn wedstrijd en hopelijk kan ik deze stijgende lijn doortrekken naar mijn volgende wedstrijden.

Bedankt aan de talrijk opgekomen supporters! Jullie steun doet steeds veel deugd.

De volgende wedstrijd is de Beker Van Vlaanderen AC in Duffel.

Tot dan.

Camilla x

Hieronder enkele foto's genomen door Jörgen Lammens. Heel erg bedankt!

DSC_6444

DSC_6447

DSC_6448

DSC_6455

DSC_6456

21:02 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-05-10

B-meeting in Herentals

Hallo,
Gisteren nam ik deel aan een B-meeting in Herentals. Tussen de hevige regenbuien door mocht ik van start gaan op mijn eerste 800m van het prille seizoen. Vooraf werd ik ingedeeld in de A-reeks.
Ook Belgische kampioene Charlotte Debroux stond aan de start. De plaatselijke haas kwam door aan 61”. Dit tempo leek voor mij iets te snel. Dus ik volgde in 2e positie en eindigde ook op die plaats in een tijd van 2.12.32. Met deze tijd ben ik best wel tevreden.

Nu is het uitkijken naar de wedstrijd van volgende week in Deinze. Daar vindt de Beker Van Vlaanderen voor cadetten en scholieren plaats.
Supporters op post!

Camilla x

20:23 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |