20-07-10

Halve finale 800!

Heej!

Ik heb mij vandaag op het WK Junioren in Moncton geplaatst voor de halve finale. Ik werd 3e in mijn reeks en dit leverde een halve finaleplaats op.  De halve finale vindt morgen plaats om 10u 30 lokale tijd( dit is 15u30 Belgische tijd). Ik heb er alvast superveel zin in en ik ga nog eens alles geven!

Vele groetjes uit Moncton,

Camilla x

20:14 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

13-07-10

KBC-Nacht en vertrek naar WK -20 in Moncton

Hallo,

Zaterdagavond nam ik deel aan de KBC-nacht in Heusden-Zolder. Er was een 800m -23 jarigen gepland in het hoofdprogramma en ik was hiervoor geselecteerd. Dit was een ideale voorbereiding op het komende WK juniores in Canada. Ik was zeer tevreden dat ik op zo’n grote meeting in het hoofdprogramma mocht aantreden.

Nadat ik door de camera’s in beeld werd gebracht, mocht ik omstreeks 20u van start gaan. Na een zeer vlotte start belandde ik in 4e positie. Door het hoge aanvangstempo liet ik mij wat uitzakken. Toch gaf ik mij niet zomaar gewonnen en ik perste er nog eens alles uit. Ik kon nog heel wat metertjes goedmaken en ik eindigde toch mooi 3e.  Als 1e Belgische finishte ik in een tijd van 2.06.89. Dit is mijn 2e beste prestatie ooit! De vele aanmoedigingen hebben mij de laatste 100 m vleugels gegeven.

Het was een zeer mooie ervaring om te kunnen deelnemen! Op het podium staan voor een massa volk was een bijzondere gebeurtenis.

Nu is het uitkijken naar het WK in Moncton. Woensdagmorgen vertrek ik met het vliegtuig  voor een lange reis. Op dinsdag 20 juli omstreeks 10u lokale tijd(15 uur Belgische tijd)mag ik daar dan aantreden in de reeksen voor een 800 m

Ik hoop jullie van daaruit op de hoogte te kunnen houden.

Als je op onderstaande link klikt zie je een affiche gemaakt door Bart Ingelaere. Bedankt Bart!

camilla canada affiche.pdf

Hieronder enkele foto's van Jörgen Lammens.

DSC_9062.JPG

 

 

 

 

DSC_9066.JPGDSC_9064.JPGDSC_9068.JPGVele groetjes.

Camilla

19:26 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-07-10

Start 2e deel zomerseizoen

Hallo,

Na mijn recordrace begin juni in Oordegem deed ik het enkele weekjes rustiger aan. De spikes werden ingeruild voor de studieboeken. De examens verliepen zeer goed en tussendoor kon ik ook op een laag pitje blijven trainen.
Dinsdag mocht ik mijn rapport afhalen en het was uitstekend! Nu kan ik genieten van een mooie vakantie!

Gisteren liep ik terug een wedstrijd in Oordegem. Deze keer was het een Flanders Cup. Ik besloot samen met mijn trainer om mij in te schrijven voor een 400m. Dit is een goede voorbereiding voor mijn komende wedstrijden.

Ik werd ingedeeld in de B-reeks in het hoofprogramma. Vanuit baan 8 had ik niet zo een goed zicht op de wedstrijd. Ik startte relatief traag maar ik kon toch mooi finishen. Mijn tijd: 57.72. Dit is 8 honderdsten boven mijn persoonlijk record. Met deze chrono mag ik zeker blij zijn.

Op naar de volgende wedstrijd!

Groetjes

21:07 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-06-10

nieuw PR op IFAM!

Hallo,

Gisteren nam ik deel aan de IFAM meeting in Oordegem.
Op deze snelle piste en in zeer goede weersomstandigheden was het een uitgelezen kans om mijn besttijd van vorig jaar te verbeteren.
In het voorprogramma was het al duidelijk. Vele atleten slaagden erin een nieuw PR of een beste SB neer te zetten. Voor mij was het de laatste wedstrijd voor de examens die vrijdag starten.

Door de prima organisatie konden alle wedstrijden op tijd starten.
In mijn reeks gingen we met 11 atleten van start. De meeste deelnemers hadden een betere besttijd. Na de start kon ik mij laten meedrijven in de langgerekte groep. De haas van dienst kwam door na 400 m in een tijd van 61”. Ik zat in 6de positie. Een nieuwe besttijd was zeker nog mogelijk. Na 500 meter viel er tussen plaats 3 en 4 een klein gaatje maar juist daar moedigde mijn trainer me aan om door te gaan. Met mijn typische eindjump kon ik nog een plaatsje opschuiven en werd nog vijfde.
Toen w as het even afwachten welke tijd ik had gelopen. Een nieuw PR werd me gezegd.
Toen de tijd dan werd omgeroepen en op het bord verscheen was ik zeer verrast.
2.05.70 is mijn nieuwe bestchrono. Hiermee mag ik deelnemen aan het WK juniores half juli in het Canadese Moncton. Ik kon het eerst niet geloven maar een droom gaat voor mij in vervulling. Met mijn nieuw pr en de kwalificatie ben ik dan ook zeer tevreden!

Bedankt voor de vele aanmoedigingen tijdens en na mijn wedstrijd!

Nu zijn de examens in zicht en zal je mij achter mijn boeken terugvinden.:-) Zo kan ik nog een tijdje nagenieten!

Hieronder enkele foto's van Jörgen Lammens! Bedankt!

DSC_7073

DSC_7074

DSC_7075

DSC_7080

DSC_7063

Groetjes

Camilla

 

08:58 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (22) |  Facebook |

31-05-10

Eerste plaats in Nederland

Hey,

 

Op zondag 30 mei nam ik deel aan het voorprogramma van de FBK-challenge in Hengelo (Nederland).
Na een autorit van meer dan 3 uur waren we tijdig in het mooie atletiekstadion van Enschede gearriveerd. Ik begon al vroeg met de opwarming want 25’ voor de start moest ik al klaar staan in de callroom. Tijdens de opwarming begon het lichtjes te regenen en bij het begin van mijn wedstrijd regende het al pijpestelen. Doorweekt en verkleumd gingen we toch van start. Ik kon meteen aansluiten in tweede positie en volgde de eerste ronde. We kwamen door in 65”. In de tweede ronde was het beuken tegen de wind en de hevige regen in. Het tempo bleef strak. In de laatste 150 m kon ik nog versnellen om deze 800 te winnen in een tijd van 2.11.04. Ik was tevreden met mijn overwinning op deze mooie meeting. Jammer van de uitzonderlijke weersomstandigheden.

Later op de avond heb ik nog kunnen genieten van enkele mooie wedstrijden met topatleten.

Nu zaterdag neem ik deel aan de IFAM in Oordegem.

Tot dan !

Camilla

21:01 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-05-10

Gouden medaille op Vlaams Kampioenschap AC

Hallo,

Gisteren stond het Vlaams Kampioenschap aangestipt in mijn agenda. Dit kampioenschap vond plaats in Lier. Ik schreef mij in voor de 800m. Dit jaar liep ik reeds 2.12 en met deze tijd stond ik als 4e op de startlijsten.

Ik nam een goede start en ik kon goed volgen in de kopgroep. Met nog 250m voor de boeg zette de kampioene van 2009 Charlotte Debroux een versnelling in. Ik ging goed mee en in de bocht zat ik mooi in haar spoor. In de rechte lijn ging ik over Charlotte en ik finishte na een spannend sprintduel als eerste in 2.10.49. Deze overwinning is toch wel iets speciaals. Een kampioenschap alle categorieën winnen, daar durfde ik alleen nog maar van dromen. Vorig jaar stond ik al op het derde schavotje op het podium. Nu mocht ik op het bovenste trapje plaatsnemen en dit gaf toch wel een supergevoel.

Dank aan de vele supporters die op post waren om mij luid aan te moedigen! Jullie schreeuwen mij echt vooruit!

Trainingsmakker Katrijn deed het ook uitstekend. Op haar 5000 kon ze als 3e over de eindstreep komen en zo mocht ze mee op het podium staan. Proficiat!

Volgende week ben ik geselecteerd om deel te nemen aan het voorprogramma de FBK-Challenge in Hengelo (NL). Ik kijk er alvast naar uit!

Groetjes

Camilla

21:38 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

15-05-10

Beker Van Vlaanderen AC

Heej,

Vandaag nam ik deel aan de Beker Van Vlaanderen AC in Duffel. Ik was ingeschreven voor een 800 en de 4x400.

Ik startte goed op mijn 800 en volgde rond de 4e positie. Het tempo lag zeer laag waardoor de laatste 200m beslissend was. Ik had nog een goede versnelling achter de hand gehouden en zo kon ik als eerste finishen in 2.18. Deze tijd bewijst ook dat er voor de plaats gelopen werd en dat de tijd niet zo een grote rol speelde.

Later op de dag kwam ik nog in actie op het afsluitend aflossingsnummer : de 4x400. Samen met startloopster Kimberly, daarop volgend Ellen en Katrijn vormde ik een ploegje. Ik zou als laatste de stok overnemen van Katrijn en goed proberen te finishen. Ik ontving de stok goed en liep een snelle baanronde. Jammer genoeg bleek dat ik met mijn voet bij het vertrek nog op de lijn stond en zo werden we  achteraf uitgesloten voor dit nummer.

Toch konden we met hele club een mooie 5e plaats binnenhalen. Proficiat aan alle atleten die steeds tot het uiterste gingen!

Groetjes

Hieronder heb je enkele foto's van Jörgen Lammens. Bedankt voor de kiekjes ;-)

DSC_6517

DSC_6519

Camilla

21:08 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-05-10

Beker van Vlaanderen cadetten en scholieren

Hallo,

Vandaag stond de Beker Van Vlaanderen voor cadetten en scholieren op het programma. Deze wedstrijd vond plaats op mijn thuispiste in Deinze. Er werd gevraagd aan mij om een 1500 te lopen. Het was mijn eerste 1500 van het seizoen.

Ik startte goed en nam meteen de koppositie in handen. Ik kon deze positie aanhouden tot aan de eindstreep en ik finishte in 4.37. Zo kon ik mijn bijdrage leveren aan mijn club en 13 punten ,het maximum van de punten, toevoegen aan het eindklassement. In het eindtotaal eindigde mijn club op een knappe 4e plaats.
 Ook met mijn tijd ben ik zeker tevreden. Ik had een goed gevoel tijdens mijn wedstrijd en hopelijk kan ik deze stijgende lijn doortrekken naar mijn volgende wedstrijden.

Bedankt aan de talrijk opgekomen supporters! Jullie steun doet steeds veel deugd.

De volgende wedstrijd is de Beker Van Vlaanderen AC in Duffel.

Tot dan.

Camilla x

Hieronder enkele foto's genomen door Jörgen Lammens. Heel erg bedankt!

DSC_6444

DSC_6447

DSC_6448

DSC_6455

DSC_6456

21:02 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-05-10

B-meeting in Herentals

Hallo,
Gisteren nam ik deel aan een B-meeting in Herentals. Tussen de hevige regenbuien door mocht ik van start gaan op mijn eerste 800m van het prille seizoen. Vooraf werd ik ingedeeld in de A-reeks.
Ook Belgische kampioene Charlotte Debroux stond aan de start. De plaatselijke haas kwam door aan 61”. Dit tempo leek voor mij iets te snel. Dus ik volgde in 2e positie en eindigde ook op die plaats in een tijd van 2.12.32. Met deze tijd ben ik best wel tevreden.

Nu is het uitkijken naar de wedstrijd van volgende week in Deinze. Daar vindt de Beker Van Vlaanderen voor cadetten en scholieren plaats.
Supporters op post!

Camilla x

20:23 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-04-10

Mooie start !

Hey,

Na een tijd van rust en voorbereiding van het zomerseizoen op de piste post ik hier nog een berichtje op mijn blog.
Na het BK op 14 maart in Oostende heb ik eerst een 10-tal dagen rust genomen.
Dan ben ik stilaan begonnen met de voorbereiding van mijn pistewedstrijden.
Tijdens de paasvakantie mocht ik voor de eerste keer deelnemen aan een 10-daagse stage in Portugal-Albufeira ingericht dor de VAL.
Het weer was  er, vooral de eerste week, ideaal om er in optimale omstandigheden te kunnen trainen. Veel zon, weinig wind, temperaturen van 20° en gemotiveerde atleten, meer heb ik niet nodig om van mijn stage- vakantie te genieten. Alvast voor herhaling vatbaar!
Enig minpunt was de vermoeiende busreis van een 30-tal uren door de problemen met de vlucht door een vulkaanuitbarsting in Ijsland. Maar die vermoeidheid loop ik er de komende week wel terug uit.

Vandaag, 24 april, was er dan mijn eerste wedstrijd, het PK in Aalst.
Ik  kwam aan de start van een 400 m als voorbereiding op mijn volgende 800 m wedstrijden.
In reeks 3 bij de scholieren kwamen we met  5 atleten aan de start. Ik nam in baan 3 een goede start en kon meteen aansluiten bij de loopster in baan 4. Dit goede tempo kon ik de ganse baanronde aanhouden om als eerste te finishen in een tijd van 58”.92. Een zeer mooie chrono om mijn seizoen aan te vangen. Tevreden  met mijn nieuwe PK titel kon ik plaats nemen op de hoogste trede van het podium.

Voor mij en vele andere atleten van mijn club is het zomerseizoen alvast goed begonnen!

Hieronder een foto van Gaby De Vos.

DSC_0103-800

Meer foto's volgen later..

Camilla

20:17 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-03-10

Afsluiter winterseizoen :Belgisch kampioene


Hallo,

Op het domein “De Schorre” in Oostende vond op 14 maart voor de 5de maal het Belgisch kampioenschap veldlopen plaats.
In mooie weersomstandigheden en op een kurkdroog parcours moest ik 3 ronden afleggen, in totaal 3.270 meter.
Met ongeveer 50 leeftijdsgenoten mocht ik om kwart voor één van start gaan.
Ik nam direct de koppositie en hield het tempo hoog.
Bij het ingaan van de tweede ronde versnelde ik en merkte ik dat er meteen een kleine kloof was.
Die voorsprong kon ik verder uitdiepen door er een strak tempo op na te houden.
De twee opeenvolgende heuveltjes op het einde van ronde twee kon ik vlot nemen.
Ook in de derde ronde hield ik het tempo hoog om zo met ruime voorsprong kampioen te worden bij de eerstejaarsscholieren. Voor de elfde maal dit seizoen mocht ik op de hoogste trede van het podium staan.
Van daaruit zag ik mijn mama en papa, trainer Eric en supporters mee genieten van mijn vierde  veldlooptitel.

Bij het afsluiten van mijn winterseizoen wil ik nog enkele personen eens extra in de bloemetjes zetten.
Eerst en vooral mijn trainer Eric die voor mij steeds aangepaste trainingen opstelt en mij vergezelt naar de wedstrijden. Steeds staat hij mij bij met goede raad en tactische richtlijnen. Bedankt Eric voor deze goede samenwerking.
Mijn sportarts  dokter Peeters wil ik ook speciaal bedanken voor de vele steun en de goede medische begeleiding.
Graag ook een woordje van dank aan mijn trainingsmakkers, met wie ik samen veel plezier maak en die mij steeds blijven aanmoedigen. Ook de supporters die mij steeds vooruitschreeuwen wil ik zeker niet vergeten.

Ook vele andere atleten van Deinze gingen tot het uiterste  in Oostende.

En nu volop genieten van mijn titel.

Hieronder heb je foto's van AC Deinze.

DSC_0028DSC_0065

De overwinning is bijna binnen!

DSC_0078

 

DSC_0082

Proficiat aan Sara en Jolien met hun podiumplaats.
 

 

 DSC_0100

Genieten van de zege onder de Belgische vlag.

 

DSC_0102

 Een dikke knuffel van trainingsmakker Marc!

DSC_0107

 Samen met mijn trainingsgroepje.

DSC_0108

Veel dank aan mijn trainer Eric.

Hieronder enkele foto's van Jörgen. Bedankt!

 DSC_4680

Direct op kop.

DSC_4687

 

Concentratie...

 

BK21

 En als afsluiter nog een foto gevonden op www.lottocrosscup.be.

 

Dikke zoen

Camilla

17:19 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

01-03-10

Eerste Crosscuptitel!

Hey,

Zondag was er voor mij de laatste manche van de crosscup. Veel regen en hevige stormwind zorgden ervoor dat het parcours er nog zwaarder was dan de voorbije jaren.
Daarom werd omwille van deze weersomstandigheden niet al te vlug gestart. Pas in de tweede ronde kwam er enige afscheiding. Na de heuvel trok ik even door en meteen had ik een paar meters voorsprong. In de weide kon ik nog een beetje meer uitlopen op de achtervolgers. Aan de eindstreep had ik enkele seconden voorsprong op Jenna .
Zo kon ik voor het eerst het eindklassement van de crosscup winnen. Daar ben ik heel tevreden mee. Ook met mijn dagoverwinning ben ik zeer blij na mijn tweede plaats in Hannuit.
Jammer dat Imana er niet kon bij zijn. Alvast veel beterschap Imana!

Nu rest er voor mij nog één veldloop dit seizoen, het BK in Oostende op 14 maart.

Dank aan mijn trainer Eric en de andere naar Dour afgezakte atleten om steeds voor mij te supporteren. Speciaal proficiat aan Marc met zijn zoveelste crosscuptitel. Doe er volgend jaar nog meer eentje bij, Marc!

Tot op het BK !

Dank aan Jörgen voor de mooie foto's!

DSC_4409

DSC_4411

DSC_4427


Camilla

17:46 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-02-10

2de na val in Hannuit

Hallo,

Het was al weer een tijdje geleden dat ik deelnam aan een wedstrijd. Na mijn forfait van vorige week besloot ik om zondag deel te nemen aan de 6e Crosscup manche in Hannuit.

Voor de 3de keer dit seizoen zou het voor mij een wedstrijd in de sneeuw worden. Ik nam een goede start en liep in 2de positie . Na ongeveer 500 meter kwam ik ten val in de sneeuw. Op het gladde parcours kwam ik waarschijnlijk verkeerd terecht in een putje. Ik kon niet direct rechtstaan omdat ik last en pijn had van mijn arm. Mijn schouder was uit de kom maar na enkele meters lopen voelde ik dat alles weer op zijn plaats zat. Ook mijn voet deed pijn. Ik verloor heel wat terrein maar wou toch niet opgeven. Vanuit 5e positie kon ik langzaam opschuiven. Ik finishte uiteindelijk nog als 2e. Met deze plaats kon ik dan ook tevreden zijn na het mooie inhaalmanoeuvre. Jammer van die val…

Imana mocht op het hoogste schavotje staan en ze mocht ook de rode leiderstrui in ontvangst nemen.

Nu volgt er nog 1 wedstrijd waar ik punten kan verdienen. In Dour zal dan ook beslist worden wie de Crosscuptitel binnenhaalt.

Het zal zeker en vast een spannende strijd worden! Ik kijk er al naar uit! Hopelijk sneeuwt het daar niet meer.

Groetjes

Camilla

13:31 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-02-10

Geen wedstrijd voor mij

Hallo,

Normaal gezien ging ik vandaag deelnemen aan de wedstrijd in Neukirchen. Op het einde van de week  voelde ik me niet zo goed door een verkoudheid. Daarom heb ik beslist Neukirchen links te laten liggen. Ik vind het jammer…maar er komen nog genoeg wedstrijden!

Ik kijk alvast uit naar de volgende wedstrijd in Hannuit!

Groetjes

DSC_4273b

Camilla

19:24 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-01-10

Winst in Maldegem

Hallo,

Vandaag nam ik deel aan een regionale veldloop in Maldegem. Door de sneeuw en de vorst lag de omloop er nogal glad bij. In het bos waren er ook goed beloopbare en sneeuwvrije stroken waar ik het tempo kon opdrijven.

Omstreeks 14u15 weerklonk het startschot. Reeds kort na de start liep ik enkele metertjes voor een groepje uit . Op het eerste heuveltje had ik reeds een ruime voorsprong en deze  groeide stelselmatig uit. Zo behaalde ik mijn 7e opeenvolgende zege van dit veldloopseizoen. Ik ben heel tevreden dat ik in deze weersomstandigheden deze wedstrijd tot een goed einde bracht.

Katrijn behaalde tussen haar examens door een klinkende overwinning bij de senioren. Ook haar zus Anneleen mag tevreden terugblikken op haar wedstrijd. Andere trainingsmakkers Bert, Johan en Steven zetten hun beste beentje voor in de lange cross. Bij de cadetten meisjes kon Ellen beslag leggen op een knappe 5e plaats!

Op een volgend verslagje zal je nog eventjes moeten wachten. De komende weken zal ik volop trainen voor de buitenlandse wedstrijd in  het Duitse Neukirchen op 6 februari.

Hieronder enkele sfeerfoto's van Gaby De Vos. Bedankt!

DSC_0079-800

DSC_0088-800

DSC_0104-800

DSC_0112-800

DSC_0136-800

Groetjes.

Camilla

 

18:22 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-01-10

Ook mooie overwinning in de sneeuw

Heej,

Eerst en vooral wil ik iedereen een gelukkig 2010 wensen met vele mooie momenten!

Vandaag vond de Crosscup in Hulshout plaats. De nacht van zaterdag op zondag had het gesneeuwd en daardoor lag de omloop er nogal wit en gladjes bij. Toch schrok het vriesweer mij niet af.

Ik nam een goede start. Ook Imana was goed weg en ze plaatste zich helemaal vooraan. Na een halve ronde nam ik de koppositie over. Jenna en Imana konden mooi volgen maar een even later moest Imana een klein gaatje laten vallen. Ik trok door en ook Jenna moest een paar metertjes prijs geven. Toch gaf Jenna zich niet gewonnen en bleef ze op een paar meter hangen. Op het rechte stuk duwde ik nog eens goed door en bouwde mijn voorsprong  voldoende uit. Zo kon ik ook het nieuwe jaar beginnen met een  overwinning, de zesde van het seizoen!

Op het podium nam ik de rode leiderstrui van de crosscup terug in handen. Ik sta nu 3 punten voor op Imana die 2e is in de stand. Voor de scholieren volgen er nu nog 2 Crosscupwedstrijden : Hannuit en Dour.

Volgende week volgt waarschijnlijk een regionale wedstrijd in Maldegem.

Tot de volgende keer!

Bedankt Jörgen voor de mooie foto's! DSC_3215

DSC_3218

 

DSC_3221

 

DSC_3223

DSC_3226

DSC_3229

DSC_3236

Camilla

19:49 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-12-09

Kerstloop in Rieme


Hallo,

Hier ben ik dan nog eens met een verslagje. Het is al een hele tijd geleden…

Na mijn mooie overwinning op de CC in Roeselare kwamen de examens eraan. Gedurende enkele weken stond het lopen op een laag pitje. Ik heb reeds mijn rapport ontvangen en alles was zeer goed. Ik ben echt tevreden dat mijn resultaten op school ook schitterend zijn.

Na de examens vertrok  ik naar Herentals om deel te nemen aan een stage ingericht door de Topsportschool. Het was een zeer leuke ervaring waar ik samen met mijn leeftijdsgenootjes veel bijleerde en natuurlijk ook veel plezier maakte.

Omdat ik net uit de examenperiode kwam en de stage nog maar pas achter de rug had, besloot ik om de CC van Brussel links te laten liggen.

Vandaag nam ik dan deel aan de “Kerstprijs” in Rieme-Ertvelde. De omloop lag er glibberig bij . Ik moest 3800 meter afleggen verspreid over 4 kleine ronden. Ik nam een goede start en legde er een mooi tempo op. Al gauw had ik enkele meters voorsprong. Stilaan bouwde ik mijn voorsprong uit. Ik kon de overwinning mee naar huis nemen met  ongeveer 1 minuut  voorsprong. Het was een goede test voor mijn volgende CC wedstrijd in Hulshout.

Verder wens ik iedereen een fijn 2010 toe met vele mooie en gezellige momenten om eindeloos van te genieten!

Warme kerstgroeten,

Camilla

Hieronder zie je enkele mooie kiekjes genomen door Gaby De Vos. Ondanks de slechte weersomstandigheden zijn ze toch prachtig...Heel erg bedankt Gaby!

DSC_0043-800

 

DSC_0052-800

 

DSC_0061-800

 

 

DSC_0064-800

 

DSC_0066-800

 

 

DSC_0075-800

 

 DSC_0076-800

 DSC_0084-800

 

 

18:19 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

29-11-09

Winst in de modder...

Heej,

Vandaag stond de CC in Roeselare op het programma. De omloop lag er zeer zwaar bij door de vele regen die de afgelopen week uit de lucht viel. Maar ook dit parcours kon me niet deren.

Na een goede start kon ik meteen postvatten bij de kop van de groep. In de eerste ronde lag het tempo niet zo hoog vanwege het lastige parcours. Wanneer ik het tempo in de 2e ronde opdreef in een modderstrook moest mijn eerste achtervolgster Imana lossen. Zo kon ik alleen op de overwinning afstormen met voorsprong van 12”. Op het podium stond ik dus samen met Imana en Jenna.

Vier overwinningen op rij is een prima resultaat! Ik ben dan ook heel tevreden dat ik ook deze moddercross tot een goed eind heb gebracht!

Nu volgen de examens en daardoor zal het een tijdje stil zijn op mijn blog.

Graag wil ik ook even vermelden dat trainingsmaatje Katrijn 4e werd bij de junioren en hiermee een ticket behaalde voor het EK in Dublin. Marc werd 7e in de wedstrijd bij de masters. Ook Bert deed zijn uiterste best in de korte cross.

De foto hieronder is genomen door Mariska Parewijck! Heel erg bedankt!

Groetjes,

CC Roeselare 2009 017

Camilla

18:53 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-11-09

Ook winst in Nederland

 Hallo,
Vandaag stond de internationale wedstrijd in Tilburg op mijn programma. Na de massale opkomst van de Nederlanders in Mol, waren nu ook de Belgen talrijk op post bij onze noorderburen.
Al vroeg in de ochtend vertrokken we richting Tilburg. Om 11u35 weerklonk het startschot en met ongeveer 50 atletes waren we weg. Samen met Imana en een Nederlands meisje nam ik de koppositie in handen. We hadden ruim 3700 meter af te leggen verspreid over 2 ronden.
Wanneer ik het tempo bij de 2e ronde de hoogte injoeg, moest Imana enkele meters prijs geven. Na nog een versnelling kon ook het Nederlandse meisje Marlies niet meer aanpikken. Ook tijdens de strijd om de 2e en 3e plaats bleef mijn koppositie veilig.

Ik ben zeer tevreden om ook in het buitenland een overwinning te kunnen binnenhalen. Het podium was exact hetzelfde als in Mol. Imana werd knap 3e ,Marlies Huigen kon de zilveren medaille in handen nemen en ik kon op het hoogste schavotje plaatsnemen. Een leuk toemaatje: met deze wedstrijd wonnen we het landenklassement.

Ook 2 andere atleten van AC Deinze verdedigden de Belgische kleuren.
Jonas Van Loocke werd 13de bij de scholieren jongens en Katrijn Vande Riviere behaalde een mooie vierde plaats bij de junioren meisjes.

Nu volgt er nog 1 wedstrijd: de CrossCup in Roeselare.  Ik zal daar alvast mijn beste beentje voorzetten en daarna verdiep ik me in mijn schoolboeken om de examens voor te bereiden.

Graag wil ik de fotograaf van dienst, Gaby De Vos, van AC Deinze bedanken voor de mooie foto’s. Hij zakte speciaal af naar het verre Tilburg!

Tot in Roeselare!
Camilla

 

DSC_0020b

 

DSC_0023b

 

DSC_0031b

 

 

DSC_0044b

 

DSC_0055b

 

DSC_0056b

 

 DSC_0062b

 

DSC_0180b

 

 

 

 

19:37 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-11-09

Overwinning in Deinze

Heej!
Vandaag stond de cross van Deinze op het programma. Deze veldloop werd georganiseerd door mijn eigen club en ging door in het recreatiedomein de Brielmeersen. ’s Morgens viel er nog heel wat regen uit de lucht maar tegen de middag veranderden de regenwolken in een schitterende zon. Kortom,het was een zeer mooi herfstweertje om te lopen!

Omstreeks half drie vertrokken alle scholieren meisjes voor een afstand van ongeveer 3.530 m. Na een rappe start nam ik de koppositie in handen. Ik legde er van de eerste ronde al een goed tempo op. Al gauw moesten de achtervolgende atleten lossen en liep ik onbedreigd naar de overwinning met 47 seconden voorsprong op Julie. Voor  thuispubliek op het hoogste schavotje mogen staan is toch altijd iets speciaals! Ik genoot er dan ook ten volle van!

Graag wil ik mijn familie en supporters bedanken voor de vele aanmoedigingen tijdens de wedstrijd! Ik hoorde meerdere malen mijn naam roepen en dat gaf me extra steun! Bedankt hiervoor!

Mijn volgende cross is een buitenlandse wedstrijd  in het Nederlandse Tilburg! Ik kijk er alvast naar uit en wil ook over de grens mijn goede vorm tonen!

Hieronder zie je een foto van Bart Ingelaere.

camilla1b

Ook bedankt aan Gaby De Vos!

DSC_0264b

DSC_0268b

En tot slot de kiekjes van Jörgen Lammens!

DSC_1737


DSC_1747

DSC_1758

Vele groetjes,

Camilla

18:15 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-11-09

Overwinning in Mol

Hallo,

Vandaag vond de 2e manche van de crosscup plaats in het zonovergoten Mol. Na de Relays van enkele weken terug was er nu een eerste individuele wedstrijd. Omdat dit een interland was tussen België en Nederland, zakten verschillende buitenlandse atleten af naar het zanderige Mol. Ook Ierse atleten waren goed vertegenwoordigd.
Vlak naast het Zilvermeer had ik als eerstejaars scholier 3 ronden af te leggen. Dat was goed voor een afstand van 2600m.
Met 35 scholieren stonden we aan de startlijn en omstreeks 13u15 weerklonk het startschot. Ik nam een goede start en volgde attent. Het tempo lag niet zo hoog in de eerste ronde. Halverwege de tweede ronde nam ik de koppositie in handen. Stilaan dreef ik het tempo op en slechts enkele atleten konden volgen. Bij het ingaan van de 3e ronde volgde nog een Nederlands meisje, Marlies, in mijn spoor. Ik plaatste een kleine versnelling maar ze kon terugkomen en met nog 300 meter voor de boeg kon ik uiteindelijk een beslissende kloof slaan. Zo mocht ik op het hoogste trapje staan en kreeg ik ook de leiderstrui van de crosscup. Ook Marlies(de Nederlandse atlete) en Imana mochten het podium op als tweede en derde.
Het was leuk eens in de Belgische kleuren te mogen lopen en zo ook mijn eerste overwinning binnen te halen.

Ook clubgenoten Katrijn (mooie vierde plaats, tweede Belgische) en Marc (zeer tevreden met zijn zevende plaats) zetten een sterke prestatie neer !

Nu is het uitkijken naar de volgende wedstrijd op 15 november die georganiseerd wordt in de Brielmeersen door mijn eigen club AC Deinze.

Allen op post daar!

Hieronder vind je enkele kiekjes van Jörgen Lammens.

DSC_1482

DSC_1484

DSC_1486


DSC_1487

DSC_1490

DSC_1494

DSC_1499

DSC_1500


DSC_1505

Lieve groetjes en tot de volgende!

 

Camilla

 

20:38 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

25-10-09

CC Relays in Gent

Hallo,

Het is al een tijdje geleden dat ik hier een berichtje achterliet. Nu het veldloopseizoen gestart is, zal er vaker een verslagje verschijnen.
Na mijn zeer mooi zomerseizoen nam ik enkele weekjes verdiende rust. Stilaan begon ik terug op te bouwen naar het winterseizoen.
Ter voorbereiding van het crossseizoen trok ik vorig weekend op stage naar Herentals. Naast het trainen heb ik ook zeer veel plezier gemaakt met mijn trainingsmakkers! Het was echt een zeer geslaagd weekend!

Vandaag nam ik deel aan mijn eerste wedstrijd van het seizoen. De CC Relays werd georganiseerd aan het strand in het recreatiedomein de Blaarmeersen in Gent. Het was de eerste keer dat ik aan deze wedstrijd deelnam. Samen met Kimberly en Katrijn vormde ik een ploegje bij de junioren.  Kimberly nam de kortste afstand, 1000 meter, voor haar rekening. Zodra het startschot gegeven was, nam ze de koppositie in handen. Ze liep een zeer sterke wedstrijd en zo kon ze als eerste de stok doorgeven aan mij. Ik moest de middelste afstand , 1500 meter, afhaspelen. Als 2e loopster kon ik de voorsprong mooi uitbouwen en met een veilige voorsprong de stok doorgeven aan mijn laatste clubgenote Katrijn. Ook zij hield knap stand op haar 3000 meter en ze kon de overwinning binnenhalen voor onze club!
De eerste zege en de 10 punten waren alvast binnen!
Kimberly en Katrijn, bedankt voor het puike werk!

Graag wil ik mijn sponsors Zwembaden Aqua ’66 en Topsport Lebbeke bedanken voor mijn nieuwe uitrusting!
Tot op de volgende cross!

Met dank aan Jörgen Lammens voor de mooie foto's!

DSC_1156DSC_1196

En ook een bedankje voor Gaby De Vos (AC
 Deinze).

DSC_0179

 

Vele groetjes

Camilla

21:09 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-09-09

Belgische titel 1500 als afsluiter!

Hallo,

Hierbij nog een verslagje van mijn laatste pistewedstrijd van deze zomer.
In Nijvel gingen dit weekend de Belgische kampioenschappen voor cadetten en scholieren door.
Als laatste wedstrijd van mijn zomerseizoen wou ik nog een 1500 m lopen.
Met de goeie conditie van de voorbije weken durfde ik stiekem hopen op een verbetering van mijn vorige besttijd van 4.31.86.
Met een half uurtje vertraging werd de wedstrijd op gang geschoten. We waren met 20 aan de start.
Sara legde van in het begin een strak tempo op. Zo was er direct een afscheiding van een drietal atleten nl. Sara, in tweede stelling ikzelf, en de Waalse Segolene. Na 800 kwamen we door in 2.24. Een mooie tijd zat er aan te komen.
Toen het tempo wat zakte, nam ik over. Aan de 1000 hoorde ik een tijd van 3’ roepen.
In de laatste ronde kon ik dit hoge tempo aanhouden en met de aankomst in zicht versnelde ik nog. Met een ruime voorsprong kwam ik als eerste over de eindstreep in een tijd van 4.27.76.
Dit is de derde beste tijd ooit door een cadet gelopen.
Met een Belgische titel en een nieuwe besttijd kan ik mijn zeer geslaagd seizoen nu afsluiten.

Ook mijn trainer Eric is opgetogen met mijn PR, mijn titel en mijn vooruitgang van de voorbije maanden.
Deze prestaties zijn ook te danken aan mijn trainingsmakkers die mij steeds steunen en waarmee ik samen veel plezier kan maken.
Ook mijn ouders, zus en familie ben ik dankbaar voor de vele steun en aanmoedigingen die zij mij geven.

Nu ga ik genieten van een paar weekjes rust en dan bouw ik stilaan weer op naar het winterseizoen als scholier.

Met dank aan Gaby De Vos voor de mooie foto's! 

Groetjes,

Camilla

DSC_0009

Nog even de spieren losmaken.

DSC_0010

Neen neen, ik doe niet mee aan het hoogspringen ;-).

DSC_0012

En even concentreren.

DSC_0016

Klaar en ...

DSC_0019

... GO! 

DSC_0024


Attent volgen.

  DSC_0031

Reeds enkele meters voorsprong.

 

DSC_0037

Nog een laatste eindspurt...

 

DSC_0041

... en aangekomen!

 

DSC_0050

 Heel tevreden met mijn Belgische titel en mijn nieuw PR!

 DSC_0121

 Een applaus voor de zilveren en de bronzen medaille!

 DSC_0129

 Samen met Sara en Astrid op het podium.

 

DSC_0003

Mijn trainer Eric kijkt tevreden toe.

 

 

13:19 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

31-08-09

FC in Merksem

 Hallo,

Zaterdag vond de Flanders Cup plaats in Merksem. Ik schreef me in voor mijn laatste 800m van dit seizoen. Ik mocht van start gaan in de A-reeks.
Omstreeks 17u30 werd het startschot gegeven. Na een goede start nestelde ik mijn in de 3e positie. De haas van dienst gaf een zeer strak tempo aan. Na 400 meter kwam ik door in 61”. Dit tempo kon ik nog 100 meter volhouden. Daarna kende ik een minder moment in mijn wedstrijd. Ik moest een Ierse atlete en Zenobie een aantal meters prijsgeven. Daardoor viel ik alleen en het was 100 meter beuken tegen de wind.
De laatste 100m gaf ik nog eens alles en zo kon ik Zenobie remonteren.
Ik eindigde achter de Ierse atlete op een 2e plaats in 2.08.16. Met deze tijd ben ik zeer tevreden.

Nu is het uitkijken naar mijn laatste wedstrijd van het seizoen. Aanstaande zaterdag vindt het Belgisch Kampioenschap voor Cadetten en Scholieren plaats in Nijvel. Daar zal ik aan de start van een 1500 verschijnen.

Groetjes en tot de volgende!

Camilla

 

 

14:54 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-08-09

Vlaams Kampioen 800!

Heej!

Gisteren vond het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren plaats in Assebroek, een deelgemeente van Brugge. Ik nam er deel aan een 800. De temperaturen behaalden hoge waarden maar er stond  nogal veel wind.

Na een goede start nam ik meteen de koppositie in handen. Ik legde een goed tempo op en dadelijk had ik een aantal meter voorsprong. Ik bouwde mijn voorspong stilaan verder uit en zo kon ik de overwinning behalen. Ik eindigde in 2.13.33. Maar liefst 7 sec rapper dan nummer 2 en 3. Zo kon ik mijn Vlaamse titel op de 800 van vorig jaar verlengen. Ik ben zeer tevreden!

Hieronder zie je enkele kiekjes genomen door Mariska Parewyck. Bedankt hiervoor!

Vlaams kampioenschap cadetten en scholieren 008

Vlaams kampioenschap cadetten en scholieren 010Groetjes

Camilla

 

13:32 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

02-08-09

Zilveren medaille op BK AC

Heej!

Afgelopen weekend vond het Belgisch Kampioenschap voor alle categorieën plaats in Oordegem. Ik was ingeschreven voor de 800 meter.
Hieronder vind je een samenvatting van een geweldig weekend.

Dag 1:
Een kwartier voor de start werd meegedeeld dat ik mocht starten in de 2e reeks.
Zo kon ik nog even het verloop van de 1e reeks volgen. De eerste van beide reeksen en de 6 beste tijden mochten op zondag starten in de finale.
Na een goede start volgde ik in het spoor van Jentl en Mariska die knap kopwerk leverden. Ik eindigde 1e in mijn reeks en zo kon ik mij vlot plaatsen voor de finale met een tijd van 2.09.84!
Op naar de volgende dag!:-)

Dag 2:

In de finale nam favoriete Charlotte Debroux onmiddellijk de koppositie in en legde een hoog tempo op. Al gauw had ze enkele meters voorsprong en zo kon ze alleen op de eindstreep afstevenen. Ik liep mee in het achtervolgende groepje. Met nog ruim 200 meter voor de boeg begon de wedstrijd pas echt voor de overige podiumplaatsen! Mariska versnelde en al gauw volgde ik in haar spoor. In de laatste recht lijn perste ik er nog eens alles uit en zo finishte ik als 2de! Mijn eindtijdtijd bedroeg 2.07.91.
Ik mag terugblikken op een geslaagd weekend! Terug een ervaring rijker en een zilveren medaille om te koesteren…

Mijn trainingsmaatje Katrijn liep zaterdag in de reeksen een mooie wedstrijd en zo kon ook zij een ticket binnenhalen voor de finale. Op zondag eindigde ze op een knappe 6e plaats. Na een mindere periode staat mijn trainingsmaatje er terug helemaal!

Bedankt voor de vele aanmoedigingen tijdens mijn wedstrijd! Jullie steun doet heel veel deugd!

Dikke zoen

Camilla  x

Foto's genomen door trainingsmakker Johan. Bedankt!

Dag 1

DSC_0997


 

 DSC_1017

 

DSC_1022

 

 Dag 2

DSC_1258

 

DSC_1267

 

DSC_1288

 

DSC_1305

 

 Foto's genomen door Jörgen Lammens. Bedankt!

Dag 2

DSC_8194DSC_8195DSC_8203 

 

 

DSC_8215

21:11 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

27-07-09

FC in Brasschaat

Heej!

Gisteren stond de FC in Brasschaat op mijn programma. Ik kwam er aan de start van de 800.
Er was een grote opkomst van buitenlandse atleten. Zo werd ik ingedeeld in de B-reeks.

De wedstrijd verliep zeer snel. Bij het inschuiven nestelde ik mij in de grote groep en ik kon het tempo goed volgen. Na 1 ronde kwam ik door in ongeveer 62 sec. Daarna lag het tempo van de koplopers iets te hoog voor mij. De laatste 100 meter gaf ik nog eens alles en uiteindelijk finishte ik in 2.09.93. Met opnieuw een tijd onder de 2.10 ben ik zeer tevreden!

Trainingsmakker Bert kwam gisteren in actie op een 1500. Hij liep een zeer goede wedstrijd en kon 2de eindigen in zijn reeks in een nieuw PR! Proficiat!

Dikke zoen

Camilla 

18:10 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-07-09

FC in Gent

Hallo,

Dinsdag nam ik deel aan een 400 op de FC in Gent.
Ik mocht starten in de B-reeks en wou mijn vorige besttijd van 60 sec verbeteren. Tussen de regenbuien door mocht ik rond 18u20 van start gaan. De weersomstandigheden waren tijdens mijn wedstrijd ideaal: de wind was gaan liggen en het regende niet meer.
Ik finishte als 2e in mijn reeks in een tijd van 57.64. Met deze tijd ben ik heel tevreden !
Op naar de volgende wedstrijd in Brasschaat waar ik opnieuw een 800 zal lopen.

Tot dan!

Bedankt Jörgen voor de mooie foto's!

DSC_7807b

Samen met mandjesdraagster Shari :-)

DSC_7810b

Net vertrokken uit de startblokken.

DSC_7814b


DSC_8021b

Tevreden keer ik terug naar huis met een nieuw persoonlijk record. =)

Liefs

Camilla

13:42 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-07-09

KBC-Nacht!

 Heej!

Gisteren vond de 30ste editie van de KBC-Nacht plaats in Heusden-Zolder! Na een lange tijd zonder wedstrijden had ik besloten deel te nemen aan de nationale reeksen van de 800.
Het weer was nogal wisselvallig. Gelukkig bleef de regen uit. Toch stond er nog een strakke wind die het lopen wel lastig maakte.

Vooraf werd ik ingedeeld in de 3de en de beste reeks. Ik startte zeer goed. De buitenlandse atleten gaven het tempo aan. Na 1 ronde kwam ik door in 7de stelling in +- 64”. De laatste 100 meter plaatste ik nog een versnelling en zo kon ik nog een aantal plaatsjes opschuiven. Ik eindigde op een 4de plaats en als 1ste Belgische in een mooie tijd van 2.09.53. Met deze tijd ben ik zeer tevreden. Het was een hele ervaring te mogen aantreden op zo’n grote meeting!

Later op de avond kon ik nog genieten van enkele hoogstaande prestaties. Het was echt een geslaagde avond!
Graag wil ik de meegereisde supporters bedanken voor de vele aanmoedigingen! Jullie steun doet heel veel deugd.

Mijn volgende wedstrijd vindt dinsdag plaats in Gent! Daar zal ik aantreden op een 400meter.

Tot de volgende!

Hieronder zie je foto's genomen door Jörgen Lammens. Bedankt!

DSC_7334

DSC_7339


DSC_7342

Groetjes

Camilla

 

15:41 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-07-09

Vakantie!

Heej,

Het is al een tijdje geleden dat ik hier een berichtje achterliet.
Na mijn wedstrijd in Kessel-Lo zat ik volop met mijn neus in de schoolboeken. Ondertussen weet ik mijn resultaat al en het was zeer goed. Met mijn behaalde uitslag ben ik heel tevreden!
Volop genieten van de zon en mijn vakantie staat alvast op mijn programma. Daarnaast kan ik mij ook opnieuw concentreren op mijn trainingen en de komende wedstrijden.
Mijn eerste wedstrijd zal plaatsvinden in Heusden-Zolder op 18 juli. Daar neem ik deel aan de KBC-Nacht.

Tot dan!

Dikke zoen
x Camilla

13:13 Gepost door Camilla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |